30 Μαΐ 2009

Ευρωεκλογικός πυρετός με Δημήτρη Αβραμόπουλο


Στα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, αλλά και στις λύσεις που έχουν δοθεί, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε
στα ΜΜΕ, ο υπουργός Υγείας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, την Τετάρτη, 27 Μαΐου.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε στη Σάμο, προσκεκλημένος της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, αλλά και στη σημασία τους για την καθημερινότητα του πολίτη, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για οπισθοδρόμηση και δημαγωγία, ενώ δήλωσε ότι η αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις, φέρνοντας στην πρώτη θέση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, έκανε ευρεία αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Σάμου στο χώρο της Υγείας, αλλά και στις λύσεις που έχουν δρομολογηθεί. Έτσι δήλωσε ότι το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη των διασωστών, που θα στελεχώσουν το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα και στο νομό Σάμου. Αναφερόμενος στα ιατρεία που παραμένουν χωρίς ιατρικό προσωπικό, δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους γιατρούς, προκειμένου να τα στελεχώσουν, όπως για παράδειγμα το κίνητρο της εντοπιότητας και οι καλύτερες οικονομικές απολαβές. «Θέλω να πιστεύω», δήλωσε αναφερόμενος στην υποστελέχωση των ιατρικών υπηρεσιών, «ότι με τις προσλήψεις 4.500 γιατρών και 5.500 νοσηλευτών θα καλυφθούν πολλές ανάγκες σε όλη τη χώρα και βεβαίως και στο νομό Σάμου. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Δυσκολίες τις οποίες το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει από το ξεκίνημά του». Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της γρίπης των χοίρων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ενώ δήλωσε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμια που δέχονται διεθνείς πτήσεις, όπως η Σάμος.

Ερωτηθείς για το θέμα της περίθαλψης των λαθρομεταναστών δήλωσε ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Κυβέρνηση συνολικά. Επίσης δήλωσε ότι αναμένεται άμεσα η έγκριση του εσωτερικού κανονισμού του Νοσοκομείου, αλλά και η έγκριση της πίστωσης για τη δεύτερη θέση γιατρού στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την οποία η εντατική μονάδα υγείας θα μπεί σε πλήρη λειτουργία με 6 κλίνες από δύο που είναι σήμερα, ενώ όπως δήλωσε προχωρά και η επέκταση και εκσυγχρονισμός της μονάδας τεχνητού νεφρού, με την οποία οι θέσεις θα γίνουν δεκαπέντε από δέκα που είναι σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της κατασκευής ιατρείου για τους αλλοδαπούς μετανάστες που βρίσκεται εκτός του χώρου του Νοσοκομείου, αλλά και στην κατασκευή τριών νέων περιφερειακών ιατρείων στην Καλλιθέα, το Κοκκάρι και το Μαραθόκαμπο. Για το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και τα ιατρεία της Ικαρίας δήλωσε ότι θα ενισχυθούν με επιπλέον 4 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού, 13 θέσεις εποχικού προσωπικού, 25 θέσεις από το πρόγραμμα Stage και 8 θέσεις από το ΕΚΑΒ. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει η μετατροπή του περιφερειακού ιατρείου Ραχών σε Πολυδύναμο, ενώ αναφέρθηκε και στη μετατροπή του Αγροτικού Ιατρείου Χρυσομηλιάς σε άγονο.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα πόρων, αλλά ότι υπήρξε ανάγκη να εξυγιανθεί ο τρόπος λειτουργίας τους, καθώς απεδείχθη ότι η λειτουργία κάποιων από αυτά ήταν εικονική.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της συνέντευξης ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους του «Φάρου» που τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην ομιλία του κ. Αβραμόπουλου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Καραμηνάς, και ο βουλευτής του νομού, κ. Θαλασσινός Θαλασσινός, ενώ παρευρέθηκαν, ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Αγγελόπουλος, οι πολιτευτές της Ν.Δ. κ.κ. Κράτσας και Κατρακάζος, οι Διοικητές των Νοσοκομείων Σάμου κ. Φλογέρας και Ικαρίας κ. Σκάρος, στελέχη του κόμματος και πολίτες.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Σαλμάς, θα επισκεφθεί την Ικαρία και τη Σάμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΈΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Π. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ 13 ΕΚ. ΒΡΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required