21 Ιουλ 2014

Τελευταία νύχτα εκδηλώσεων του 3ου SIMF


Όλα τα ωραία φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους. Η τελευταία αποψινή βραδιά του 3ου SIMF, μας φέρνει την εξαιρετική ταινία «Άδικος κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου (2012).

Η υπόθεση: Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Μια μέρα αποφασίζει να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν «στον ήλιο μοίρα». Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι γύρω στα 40. Ειναι μόνη, κάνει ότι δουλειά βρεί μπροστά της και γενικώς κάνει ότι μπορεί.




Τη μία καθαρίζει γραφεία, την άλλη δουλεύει κομπάρσος, την τρίτη κλέβει μπριζόλες απο το σουπερ μάρκετ. Τα αποθέματα αλληλεγγύης της έχουν στερέψει. Δεν της καίγεται καρφί για κανέναν! Προσπαθώντας σώνει και καλά να αποδείξει την αθωότητα ενός ακόμα χτυπημένου απο τη μοίρα ο Σωτήρης θα φτάσει στα άκρα. «Το δάχτυλο μου δεν υπάκουσε στο μυαλό μου» θα πει μετά, αλλά τι σημασία έχει; Και σαν να μην έφτανε αυτό, μάρτυρας του φόνου είναι η Δώρα. Από αυτήν τη γυναίκα λοιπόν πρέπει να περιμένει βοήθεια ο Σωτήρης;


Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου για τον ανεπανάληπτο Αντώνη Καφετζόπουλο, στο 59ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.



Ο Frank Doesburg και η κιθάρα του στη σκηνή του SIMF και το αποχαιρετιστήριο πάρτι θα έρθει με μουσικές που θα επιλέξει ο Νίκος Παλαμάρης.


Σας περιμένουμε!



 Προαύλιο κτιρίου π. Μαυρογενείου Σχολής – Μαλαγάρι ΣάμουΏρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required