14 Ιουλ 2014

Έκθεση Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας & Παζάρι Χειροποίητων Παραδοσιακών Προϊόντων

 


Στον αγώνα ενάντια στον φασισμό είναι φέτος αφιερωμένη η 8η έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας και το παζάρι χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού (κάτω σχολειό).Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 ως και τις 9 Αυγούστου κάθε απόγευμα από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.


Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας των χωριανών και όχι μόνο. Μια προσπάθεια που αγκαλιάζεται όλο και από περισσότερο κόσμο.  Φέτος η συμμετοχή των καλλιτεχνών έφτασε τους 28 και η επάρκεια του χώρου είναι αυτή που εμποδίζει την συμμετοχή περισσότερων.Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιδιαίτερη παρουσία του συλλόγου στην έκθεση είναι η παρουσίαση του υλικού που αφορά το θέμα της αφιέρωσης (με ανάλογο υλικό) καθώς το παζάρι  που γίνεται με την προσφορά ντόπιων χειροποίητων, παραδοσιακών προϊόντων (τραχανάς, λιαστή ντομάτα, γλυκά κουταλιού και γενικά ότι παραδοσιακό και ντόπιο φτιάχνει η κάθε γυναίκα στο σπίτι της). Προϊόντα που αποσκοπούν στην ανάδειξή τους και αποτελούν μια από τις ελάχιστες πηγές  οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου μας.
Στην εποχή του λυσσαλέου ανταγωνισμού για το κέρδος των λίγων που φέρνει την εμπορευματοποίηση των πάντων, τα βάσανα, το μίσος, τον φασισμό και τον πόλεμο για τους πολλούς, υψώνουμε ασπίδα τον πολιτισμό μας, την δημιουργία, την άμιλλα, την συνεργασία,την φιλία του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required