17 Αυγ 2014

«Γυναίκες της Τροίας» («Τρωάδες») - Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου 16, 17 & 18/8


Η θεατρική παράσταση «Γυναίκες της Τροίας», μια τραγωδία βασισμένη στις «Τρωάδες»* του Ευριπίδη, ανεβαίνει το τριήμερο 16, 17 και 18 Αυγούστου (ώρα έναρξης 20:00), στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, στα πλαίσια του «Samos Young Artists Festival 2014». Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι το έργο θα αποδοθεί παράλληλα σε τρεις γλώσσες! Στα ελληνικά, τουρκικά και γερμανικά, από ηθοποιούς προερχόμενους από τρεις διαφορετικές χώρες.




Η παράσταση είναι προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στο Θέατρο & την Φιλαρμονική της Θουριγγίας (Theater & Philharmonie Thüringen, Γερμανία), το θέατρο "Tiyatro Medresesi Şirince" (Τουρκία) και το Samos Young Artists Festival (Ελλάδα). 




Οι συντελεστές της παράστασης

Καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία: Bernhard Stengele  

Bernhard Stengele  

Διασκευή - υπεύθυνος του έργου: Prof. em. Dr. Ulrich Sinn

Prof. em. Dr. Ulrich Sinn

Σκηνικά και κοστούμια: Marianne Hollenstein  


Μουσική διεύθυνση: Ömer Avci  


Δραματουργός: Felix Eckerle


Ηθοποιοί: Çiğdem Aksüt, Ece Çelikçapa, Anne Diemer, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Μιλένα Ιβάνοβα, Manuel Kressin, Oyku Oktay, Rachelle Oudraogo, Κατερίνα Παπανδρέου, Vanessa Rose, Mechthild Scobanita, Erdem Senocak, Ouelgo Tene Ilgaz Ulusoy, Katharina Weithaler, Esra Γιασάρ , Burcu Yilmaz




Χορηγός Επικοινωνίας: "Σαμιακόν Βήμα"


* Τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης. Γραμμένη το 415 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, συχνά θεωρείται σχολιασμός στην κατάληψη της Μήλου και την εν συνεχεία σφαγή και υποταγή του πληθυσμού της από τους Αθηναίους νωρίτερα τον ίδιο χρόνο. To 415 π.Χ. ήταν επίσης η χρονιά της σκανδαλώδους βεβήλωσης των "ερμών" και της δεύτερης εκστρατείας των Αθηναίων στη Σικελία, γεγονότα που επίσης μπορεί να επηρέασαν το συγγραφέα.
Οι "Τρωάδες" ήταν η τρίτη τραγωδία μιας τριλογίας που αναφέρεται στον Τρωικό Πόλεμο. Η πρώτη τραγωδία, "Αλέξανδρος", ήταν για την αναγνώριση του πρίγκιπα της Τροίας Πάρι, που είχε εγκαταλειφθεί μωρό από τους γονείς του και ξαναβρέθηκε στην εφηβεία. Η δεύτερη τραγωδία "Παλαμήδης" αναφέρεται στην κακομεταχείρηση από τους Ελληνες του συμπατριώτη τους Παλαμήδη. Αυτή η τριλογία παρουσιάσθηκε στα Διονύσια μαζί με το σατυρικό δράμα Σίσυφος. Οι υποθέσεις αυτής της τριλογίας δεν συνδέονται μεταξύ τους, όπως εκείνες της Ορέστειας του Αισχύλου. Ο Ευριπίδης δεν ευνοούσε τέτοιες συνδεδεμένες τριλογίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required