5 Αυγ 2014

"Χριστός Σάμον Έσωσεν τη 6η Αυγούστου 1824"


Η 6η Αυγούστου, η εθνική εορτή του νησιού μας θα εορταστεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα κατά τη διάρκεια του διημέρου της 5ης και 6ης Αυγούστου. Επέτειος των 190 χρόνων από την Ναυμαχία της Μυκάλης και εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Παρακάτω δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ετοίμασε ο Δήμος Σάμου και η Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου.



Τρίτη, 5 Αυγούστου 1. Ώρα 19:00: Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ Ευσεβίου.2. Ώρα 21:00: Λιτάνευση Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου.3. Ώρα 22:15: Παρέλαση φωτοστολισμένων πλοίων και καύση πυροτεχνημάτων.


 


Τετάρτη, 6 Αυγούστου 1. Ώρα 08:30: ΄Επαρση της Σημαίας στο Λιμάνι Πυθαγορείου2. Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου και εκφώνηση του Πανηγυρικού από ομιλητή που θα ορίσει ο Δήμαρχος Σάμου.3. Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη4. Ώρα 12:15 : Συγκέντρωση στο χώρο της Πλατείας Ειρήνης μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα. Ελληνικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκούργος».5. Ώρα 20:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Τμήματος.

6. Ώρα 20:30 : ''Αντάμωμα στο Αιγαίο'' Ελληνικοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική οδό Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required