9 Αυγ 2014

Το ανέκδοτο της δήθεν αστικής συγκοινωνίας


Ανακοινώθηκαν πριν λίγο τα δρομoλόγια της «αστικής» συγκοινωνίας  και έχει γεμίσει το Facebook και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα από σχόλια που διακωμωδούν την «αστική» στην σαμιώτικη της μορφή . 

Για όσους δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν η «αστική» αποτελείται από 3 (!) δρομολόγια σε πενθήμερη βάση (!) που θα πηγαίνουν από το Μαλαγάρι στο νέο λιμάνι .

 

Η εφημερίδα μας όπως γνωρίζουν οι χιλιάδες πιστοί αναγνώστες μας, προτιμά πάντα να ενημερώνει το κοινό της για τα γεγονότα τα Σάμου χωρίς να προσπαθεί να περνά μηνύματα ή πολιτικές απόψεις , γιαυτό και διαβάζεται από όλους τους πολιτικούς χώρους . Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα κάνει μία εξαίρεση γιατί θεωρεί ότι είναι δυστυχώς απαραίτητο.

 

Αν τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου νου με όρεξη για καλοκαιρινά αστεία , προτείνουμε να ακυρωθούν άμεσα . Καλλίτερα χωρίς δρομολόγια παρά με κοροϊδία δρομολόγια.  Αστική συγκοινωνία είναι , για όσους κατέχοντες αξιώματα δεν το γνωρίζουν , συγκοινωνία κάθε 10 και 15 λεπτά , από καθορισμένες στάσεις και σε όλη την πόλη (… αστική γαρ)  .  Στην περίπτωσή μας από το Πάνω Βαθύ μέχρι και τη Γάγκου . Συγκοινωνία που εξυπηρετεί τουρίστες αλλά και ντόπιους που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους στην πόλη . Με μικρά μοντέρνα λεωφορεία  . 

 

Ας μην παραπονιούνται κάποιοι ότι η αστική δεν έχει επιτυχία ή ότι ο κάθε σαμιώτης και επισκέπτης παρκάρει όπου βρει και μπλοκάρει τους δρόμους . Αφού κοροϊδεύουμε τον κόσμο , αναλόγως αντιδρά και αυτός .



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μας δουλέυουν κανονικά

Γιώργος Χ. είπε...

Η αστική συγκοινωνία ήταν ατυχής όρος και ουσιαστικά δεν υφίσταται όπως κάποιος θα φανταζόταν ακούγοντας τον όρο.
Όχι όμως και να δικαιολογούμε όποιον παρκάρει όπου βρει.
Π.χ. ας δούμε την χειμωνιάτικη ειδικά περίοδο στο λιμάνι Καρλοβάσου, πόσο άδειο είναι το δημόσιο parking και πόσο γεμάτα είναι τα πεζοδρόμια από τα αμάξια...
Ομοίως και στο Νέο π.χ. Ιπποκράτη Ζαΐμη.
Τέτοιου είδους παραδείγματα υποδεικνύουν νομίζω ότι το πρόβλημα του παρκαρίσματος "όπου βρω" που, ουσιαστικά είναι "όπου με βολεύει" δεν συνδέεται άρρηκτα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης η οποία με τη σειρά της απορρέει από την έλλειψη συγκοινωνίας, είναι μια νοοτροπία η οποία έχει διαμορφωθεί κυρίως από την έλλειψη κατανόησης και επιτήρησης.
Παρόλα αυτά, στις περιόδους αιχμής και έλλειψης χώρου λόγω έργων, όπου σίγουρα δεν είναι επαρκείς οι χώροι στάθμευσης , το πρόβλημα εντείνεται και η ύπαρξη αστικής συγκοινωνίας είναι επιτακτική.
Μια συνολική λύση είναι η ύπαρξη λογικής αστικής συγκοινωνίας και ταυτόχρονης επιτήρησης. Η ύπαρξη κατανόησης μεταξύ των συμπολιτών θα ήταν το ιδανικότερο...

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required