14 Σεπ 2014

Τι πρότεινε το Σ.Α.Σ. για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Β. Ελλάδας

Φωτο. αρχείου-Συνεδρίαση του ΣΑΣ


Γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τις γραμμές που συνδέουν το Βόρειο Αιγαίο με την Βόρεια Ελλάδα και φυσικά τα νησιά μας (οι Φούρνοι, προς το παρόν, δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό!).








Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου (υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είναι γνωμοδοτικό όργανο), προτείνει στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα για Καβάλα, ενώ το δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη δεν θα συνεχιστεί. Για τα δρομολόγια της Καβάλας το Συμβούλιο δίνει δύο επιλογές στον Υπουργό.


1η πρόταση:


Δύο δρομολόγια: Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ικαρία – Πειραιά


2η πρόταση:


Το ένα δρομολόγιο: Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Σάμο – Ικαρία – Πειραιά, ενώ το δεύτερο δρομολόγιο: Καβάλα – Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Πειραιά


Η απόφαση του κ. Βαρβιτσιώτη αναμένεται την Δευτέρα, 15/9 ή το αργότερο την Τρίτη 16/9, για το ποια εταιρεία θα αναλάβει την άγονη γραμμή, καθώς και ποια δρομολόγια αυτή θα εκτελεί. Η εταιρεία που θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων, είναι σχεδόν βέβαιο, όπως θα δείτε και στο πρωτοσέλιδο του «Σαμιακού Βήματος», θα είναι η Hellenic Seaways. Η εταιρεία αναμένεται να εξυπηρετήσει τη γραμμή μέχρι την προκήρυξη του Διεθνή Διαγωνισμού, στον οποίο πιθανότατα, θα περιλαμβάνονται τα ίδια δρομολόγια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required