7 Σεπ 2014

Εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου

Στο κέντρο ο κ. Παπαγεωργίου έχοντας δεξιά τον Δήμαρχο κ. Αγγελόπουλο και αριστερά τον κ. Βαλκαμλή

Το πρωί της Κυριακής, 7 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 10, ξεκίνησε η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»), η διαδικασία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή μελών του Προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και η εκλογή εκπροσώπων στη Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Βορείου Αιγαίου. 11 συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι.





Την πρώτη αυτή συνεδρίαση συγκάλεσε και προέδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του νικητήριου συνδυασμού «Η Σάμος Μπροστά» κ. Πάρης Παπαγεωργίου.Ήταν παρόντες οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι και ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.Για την θέση του Προέδρου του οργάνου προτάθηκε από το συνδυασμό του Δημάρχου, κ. Αγγελόπουλου, ο κ. Κώστας Αμυρσώνης. Για τη θέση του Αντιπροέδρου, ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως προβλέπεται, πρότεινε τον κ. Νίκο Ελένη. Για τη θέση του Γραμματέα, αν και ο συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε δικαίωμα να προτείνει τον υποψήφιο, με δήλωση τού επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Τζίχα, δεν το έπραξε, θεωρώντας το ρόλο διακοσμητικό. Τη σκυτάλη πήρε ο επόμενος συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η «Ανατροπή», η οποία πρότεινε τον επικεφαλής κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.






Κώστας Αμυρσώνης

Στη τελική ψηφοφορία ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του οργάνου ο κ. Κώστας Αμυρσώνης λαμβάνοντας 25 ψήφους υπέρ και 8 λευκά επί συνόλου 33 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων.
Για τη θέση του Αντιπροέδρου, ο κ. Νίκος Ελένης έλαβε 19 ψήφους υπέρ και 14 λευκά.


Νίκος Ελένης





Για τη θέση του Γραμματέα, ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, εξελέγη με τη δεύτερη προσπάθεια λαμβάνοντας 18 ψήφους υπέρ, 14 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Χ. Χατζηχριστοδούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required