21 Σεπ 2014

Σύσκεψη για ακτοπλοϊκό & έργα



Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ.  Νίκου Κατρακάζου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Σάμου, την Πέμπτη 18/9, σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Βουλευτής Σάμου κ. Αγνή Καλογερή, ο Έπαρχος Ικαρίας & Φούρνων κ. Στέφανος Παμφίλης, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος  Σταμούλος, ο Δήμαρχος Φούρνων κ. Γιάννης Μαρούσης και ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Παρασκευάς Παπαγεωργίου.





  Συζητήθηκε καταρχήν, το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών όπου, από όλους εκφράστηκε ο προβληματισμός για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και διαπιστώθηκε απ΄ όλους το κοινό  πλαίσιο διεκδίκησης, με το οποίο τονίζεται  προς κάθε κατεύθυνση και το οποίο συνοψίζεται ως εξής: «Θεωρούμε αναγκαία την ποιοτική αναβάθμιση της συγκοινωνίας με τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων, όμως σε καμία περίπτωση  και εν ονόματι αυτής της αναβάθμισης, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή η μείωση του αριθμού των δρομολογίων και ο αποκλεισμός νησιών και λιμανιών του Νομού μας. Δεν είναι δυνατόν η λύση του προβλήματος ενός νησιού, να οδηγεί στην πρόκληση  προβλήματος σε ένα άλλο». Συμφωνήθηκε επίσης, να εκτιμηθούν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών και εάν χρειαστεί, να προκληθεί ευρύτερη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των κοινωνικών και επαγγελματικών ενώσεων των νησιών μας.
Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων που εκτελούνται με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας στο Νομό μας και αναλυτική παρουσίαση των μελετών, που είναι ώριμες ή βρίσκονται στη διαδικασία ωρίμανσης για ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο. Από μέρους της Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης  τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων της τοπικής κοινωνίας, ώστε να αποφασιστούν οι προτεραιότητες και να συμφωνηθεί, στο μέτρο του δυνατού, μια κοινή πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required