15 Οκτ 2014

Ο Βουλευτής Νίκος Τσούκαλης για τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Σάμου




 Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε αναφορά στον κ. υπουργό Υγείας την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, το Δ.Σ. και το διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με την οποία αναδεικνύονται οι τρομακτικές ελλείψεις που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου καθώς και το τοπικό ΕΚΑΒ τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υποδομές και ιατροφαρμακευτικό υλικό.




Εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φορείς υγείας στο ακριτικό νησί, με ανυπολόγιστες επικίνδυνες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς της Σάμου και καλεί τον κ. Υπουργό να δώσει άμεσα λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.

 


Ο καταθέτων βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης



Προς:
                        Πρόεδρο ΕΚΑΒ
                        Δ.Σ. και Διοικητή Γ.Ν. Σάμου
                        ΠΟΕΔΗΝ
                        Μ.Μ.Ε.

Η πολιτική της Κυβέρνησης που από τη μια δεν κάνει προσλήψεις προσωπικού και από την άλλη εκχωρεί όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε ιδιώτες, έχει φέρει τις μονάδες υγείας σε κατάσταση που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του Λαού, και έχει οδηγήσει εργαζόμενους και ασθενείς σε απόγνωση.

Οι τρομακτικές ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στο παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Σάμο, ένα ασθενοφόρο να καλύπτει το νησί ,σήμερα έχει φτάσει να υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες που καλύπτονται εθελοντικά από τους ίδιους τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ.

Η αποχώρηση του δεύτερου καρδιολόγου από το Νοσοκομείο της Σάμου, χωρίς την άμεση αντικατάστασή του, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς άλλα και για τον ένα και μοναδικό καρδιολόγο ως εργαζόμενο και ιατρό.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλα τα τμήματα και τις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου (ιατρική, νοσηλευτική, διοικητική και τεχνική).

Για όλα τα παραπάνω σοβαρότατες ευθύνες φέρουν η ίδια η κυβέρνηση που εφαρμόζει πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, καθώς και το αρμόδιο Υπουργείο, η 2η ΥΠΕ, η Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ, διαχρονικά οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου Σάμου, άλλα και η Περιφερειακή και Δημοτική διοίκηση, που λειτούργησαν ως πειθήνια όργανα αυτής της πολιτικής.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου καλεί για άλλη μια φορά όλους τους φορείς άλλα και το Λαό του νησιού μας σε συστράτευση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν τη Δημόσια Υγεία.

Απαιτούμε:

· Το Υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν λύση ΤΩΡΑ στα προβλήματα του παραρτήματος ΕΚΑΒ Σάμου.

· Την ΆΜΕΣΗ πρόσληψη δεύτερου Καρδιολόγου.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τις Υπηρεσίες – καμία μονήρη ειδικότητα.

· Δημιουργία Ογκολογικού τμήματος στο Γ.Ν. Σάμου.

· Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του 2011.

· Άμεση προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού όπως αντιδραστήρια κ.α., ώστε να μπορεί το Νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού

· Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣ                     ΘΕΑΝΩ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required