13 Νοε 2014

Παραδόθηκε στη βροχή η πρωτεύουσα! – Ανοιχτός όλο το 24ωρο ο Δήμος

Αναμενόμενη εξέλιξη για πολλούς η κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης που έπληξε το νησί αλλά κυρίως την πόλη της Σάμου. Τα συνεχιζόμενα έργα στην παραλιακή, οι ανοιχτοί δρόμοι σε πολλά σημεία, επίσης λόγω έργων, δοκίμασαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Οι κάθετοι δρόμοι σε πολλά σημεία της παραλιακής πλημμύρισαν αφού βρίσκονται κάτω από το ύψος του υπάρχοντος νεοκατασκευασμένου πεζοδρομίου.







Μαγαζιά, το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς και επιχειρήσεις εστίασης είδαν τα νερά να εισχωρούν δημιουργώντας καταστροφές. 7 συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν σε διαφορετικά σημεία για την άμεση απάντληση των υδάτων ενώ το έργο τους συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια εθελοντών, όπως μας είπε το μέλος του ΣΤΟ και του ΣΟΠ π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Στάντζος. 3 αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα καταπλακώθηκαν όταν υποχώρησε μέρος του τοίχου του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος. 




Το μεσημέρι πραγματοποιηθήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφεριακής Ενότητας Σάμου, απουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατρακάζου ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Όπως μας είπε ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε να συντονίζει τα συνεργεία του Δήμου Σάμου, ο Δήμος θα παραμείνει ανοιχτός όλο το 24ωρο και μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας. Όλοι οι τεχνικοί και οι υδραυλικοί του Δήμου είναι επί ποδός ώστε να δώσουν λύσεις σε περιοχές που δημιουργήθηκαν προβλήματα. Επίσης στους Μυτιληνιούς αντιμετώπισαν προβλήματα για τα οποία κινητοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου κ. Βασίλης Βαλκαμλής. Απαιτείται προσοχή διότι και τις επόμενες ώρες αλλά και αύριο Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου θα έχουμε διατήρηση του χαμηλού βαρομετρικού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς έχουμε τον αγ σωτήρα Σταντζο που μαζί με Κάρλα στη νομαρχία έφτιαξαν τη μελέτη παραλιακής με πολλά λεφτά.... και τώρα μας σώζει..ντροπή σας...

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required