19 Δεκ 2014

Όταν οι παρέες γράφουν… μουσική

Δώρα Χατζηδημητράκη-Κων/νος Μαλάκης

 


Παραφράζοντας το γνωστό: «Οι παρέες γράφουν ιστορία» μια παρέα από το Κοκκάρι εφαρμόζει το: «οι παρέες γράφουν μουσική», αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς, ακόμη και την σημερινή εποχή, να ακολουθήσει μια μουσική διαδρομή σε ένα δωμάτιο, με τα ελάχιστα δυνατά μέσα αλλά με πολύ ταλέντο και πολύ μεράκι.




Κων/νος Μαλάκης-Χρήστος Φάκας


Ενορχηστρωτής, μεταφορικά και κυριολεκτικά, ένας νέος και ταλαντούχος μουσικός, ο Κωνσταντίνος Μαλάκης από το Κοκκάρι που γράφει την μουσική, κάνει την ενορχήστρωση και ερμηνεύει τα τραγούδια της παρέας. Μαζί του, η γνωστή μουσικός Ελένη Περρή που ντύνει με το βιολί και τους στίχους τα τραγούδια ενώ αναπόσπαστο κομμάτι του τρίο και η Δώρα Χατζηδημητράκη που επίσης γράφει στίχους. Αυτοί οι τρεις αποτελούν την δημιουργική παρέα που επενδύει το περίσσευμα χρόνου, ταλέντου και δημιουργικότητας σε ένα μουσικό εγχείρημα που, μπορεί να ξεκίνησε ως πείραμα μιας παρέας, αλλά έχει ήδη κερδίσει πολλούς θαυμαστές, καθώς φαίνεται να έχει όλες τις προϋποθέσεις να παρουσιάσει όμορφα τραγούδια και, κυρίως, μια άλλη οπτική για την επένδυση ψυχής σε κάτι που αγαπάς. 
Στην ερώτηση «πώς γεννιέται ένα τραγούδι» η παρέα από το Κοκκάρι απαντά: «Σε λίγες ώρες!». Και αν οι μη ειδήμονες φαντάζονται μεγάλα στούντιο, σύγχρονα τεχνικά μέσα και ατελείωτες ώρες ηχογράφησης, θα διαψευστούν πλήρως. Στο βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι «Εγώ θα σ` αγαπώ» και η διεύθυνσή του αναφέρεται παρακάτω, αποτυπώνεται πλήρως το κέφι και η διαδικασία δημιουργίας καθώς η εικόνα μιλάει από μόνη της για τον δημιουργικό «οίστρο» της παρέας αλλά και το πώς μπορεί κανείς με λίγα και μικρά τεχνικά μέσα να «παράξει» όμορφη μουσική, διαψεύδοντας γκρίνιες που επικαλούνται την ανυπαρξία μέσων για την πλήρη απραξία. Κέφι, λοιπόν, χαμόγελα, χιούμορ, δημιουργικότητα, ευαισθησία και πάνω από όλα ταλέντο και ιδού τα πεπραγμένα μόλις δύο μηνών! Και είναι σίγουρο ότι έπονται πολλά και εξίσου όμορφα τραγούδια.

Να σε προσέχεις
Ενορχήστρωση – Ερμηνεία:  Κωνσταντίνος Μαλάκης
Στίχοι - Μάρθα Λογαρά
Βιολί - Ελένη Περρή
Εγώ θα σ` αγαπώ
Ενορχήστρωση – Ερμηνεία:  Κωνσταντίνος Μαλάκης
Στίχοι:- Δώρα Χατζηδημητράκη, Ελένη Περρή, Κωνσταντίνος Μαλάκης
Βιολί - Ελένη Περρή

Αποχωρώ
Ενορχήστρωση – Ερμηνεία:  Κωνσταντίνος Μαλάκης
Στίχοι: Ελένη Περρή - Δώρα Χατζηδημητράκη
Βιολί: Ελένη Περρή
Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαλάκης

Να ` σουν εδώ:
Ενορχήστρωση – Ερμηνεία:  Κωνσταντίνος Μαλάκης
Στίχοι - Έλενα Χουσνή
Βιολί - Ελένη Περρή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required