19 Δεκ 2014

"Ο Γατόπαρδος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου




Το κλασικό αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, "Ο Γατόπαρδος", προβάλλει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στις 9:00 μ.μ. Πρωταγωνιστούν οι: Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινάλε, Μπάρτ Λάνκαστερ.

Περίληψη
Το χρονικό της πτώσης της αριστοκρατίας, μέσα από τα μάτια του Σικελού πρίγκιπα Σαλίνα. Αψογα θλιμμένος ευγενής ο Μπαρτ Λάνκαστερ, γοητευτική Κλαούντια Καρντινάλε (στο ρόλο της αγαπημένης του, Ανγκελίνα), και μια από τις πιο όμορφες στιγμές του Λουκίνο Βισκόντι. Η ταινία, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Τζουζέπε Τομάζι Ντι Λαμπεντούζα, βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, στο Φεστιβάλ των Καννών του 1963.
Υπόθεση
Ενας Ιταλός πρίγκιπας του 19ου αιώνα, πλησιάζει στο τέλος της ζωής του και ταυτόχρονα στο τέλος της παντοδυναμίας του. Βιώνει τις αλλαγές των καιρών και την μετάβαση σε μια εποχή όπου οι τίτλοι ευγενείας, μάλλον δεν καθορίζουν την τύχη των υπόλοιπων κοινών θνητών. Ο ίδιος κανονίζει ένα γάμο μεταξύ του αγαπημένου του νεαρού ανιψιού, με την κόρη ενός πλούσιου εμπόρου. Ο νεαρός, θα βρει την ευκαιρία για να μεταμορφωθεί ιδεαλιστής μαχητής, σε επαναστάτη και σύμβολο μιας νέας τάξης πραγμάτων. Ενα εκλεκτικό σχόλιο για το τέλος μιας τάξης και το ξεκίνημα μιας άλλης εποχής, με αριστοτεχνικό περιτύλιγμα ένα θυελλώδες ρομάντζο.
Trailer
Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο youtube στη διεύθυνση: 
https://www.youtube.com/watch?v=xr2z_NpwqxI

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required