2 Μαρ 2015

Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη μας !

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιείται στην πόλη της Σάμου, η διαμαρτυρία των κατοίκων της πόλης μας για την κατάσταση που επικρατεί, με κάθε γωνιά της Σάμου να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook «tα τελευταία οκτώ χρόνια η πόλη μας χωλαίνει και διαρκώς υποβαθμίζεται. Η ελπίδα για την προσδοκώμενη ανάπτυξη της πόλης βασίστηκε στις διαρκείς υποσχέσεις ότι η προσωρινή ταλαιπωρία μας, είναι η θυσία που κάνουμε ώστε η πόλη μας να μπορέσει να γίνει μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες και για την οποία να είμαστε υπερήφανοι.

Οκτώ χρόνια αργότερα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο από όλες τις απόψεις. Το πρόβλημα δεν είναι οι κακοτεχνίες. Το πρόβλημα δεν είναι το συνεχές ράβε-ξήλωνε των δρόμων. Το πρόβλημα δεν είναι οι δρόμοι που καταρρέουν. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη μας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κεντρικός δρόμος είναι επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Το πρόβλημα δεν είναι οι λακκούβες που κάνουν την πόλη να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Δεν είναι ότι δεν έχουμε ρεύμα και νερό.

Το πρόβλημα είναι ότι χάθηκε η ελπίδα. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον νομίζουν ότι δε μας νοιάζει. Ότι δεν αγωνιούμε. Ότι θα πιστέψουμε πάλι κενές υποσχέσεις. Ότι δε θα αγωνιστούμε να πάψει η πόλη μας να είναι ένα ερείπιο. Μία προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ένας συνεχής κίνδυνος για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.  Η πόλη μας δε θα καταντήσει μία πόλη φαντασμάτων. Για όσο καιρό ακόμα αντέχουμε αποφασίζουμε να αντισταθούμε. Να πολεμήσουμε με όσες δυνάμεις μας έμειναν. Δεν είμαστε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες γιατί δεν είναι αυτή δουλειά μας. Είμαστε εδώ για να πούμε ένα τέλος. Ένα τέλος που αυτή τη φορά θα είναι οριστικό.

Η τουριστική σαιζόν είναι προ των πυλών. Απαιτούμε λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα ΑΜΕΣΑ. Λύσεις για μία τουριστική σαιζόν που θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και δε θα σταματήσει ΠΟΤΕ. Γιατί η Σάμος πρέπει να γίνει αυτό που αξίζει. Ένας πανέμορφός προορισμός για όλο το χρόνο, ένα μέρος για να ζούμε χωρίς να αγωνιούμε, χωρίς να φοβόμαστε, χωρίς να ντρεπόμαστε.

Κι επειδή θα ρωτήσουν: ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΣΑΜΟΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Σας καλούμε όλους στην πλατεία του Δημαρχείου μας την Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 6μμ».

Στη σελίδα της εκδήλωσης (https://www.facebook.com/events/623640301114800) κάτοικοι της πόλης μας εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας και καλούν όλους όσους κατοικούν στη Σάμο να δώσουν δυναμικό παρόν στη σημερινή συγκέντρωση.

«Σ’ ένα τόσο σημαντικό γεγονός δεν συγχωρείται πια καμμιά αδιαφορία η άγνοια γιατί είναι θέμα επιβίωσης όλων πια ... Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιδράσουμε όλοι;», « Μπράβο για την πρωτοβουλία. Όλοι πρέπει να είναι εκεί. Νοιώθει κανείς ότι δεν τελειώνει τίποτα. Και ότι τελειώνει έχει μόνο κακοτεχνίες και προβλήματα. Απορώ πώς μερικές γειτονιές ακόμα δεν έχουν ξεσηκωθεί. Το Βαθύ πρέπει να γίνει πόλη φιλική στον πολίτη και στον επισκέπτη. Να έχεις λόγο να έρχεσαι και όχι να σε διώχνει. Η απαξίωση πρέπει να τελειώσει. Εκτός και αν κάποιοι τη θέλουν... Ας μας δώσουν ένα χρονοδιάγραμμα τέλος πάντων», «Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι δεν νομιμοποιούμε το έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου με σημερινή ημερομηνία, θεωρούμε ότι ο τρόπος όπως και η δεδομένη στιγμή που πραγματοποιείται έχει σαν κύριο στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για την διαμαρτυρία της Δευτέρας 2 Μαρτίου. Δεν θέλουμε να εισπράξουμε πάλι υποσχέσεις και να ανεχτούμε τη συνέχιση της σημερινής καταστροφικής κατάστασης. Τέλος, ότι απαντήσεις χρειαζόμαστε, θα τις πάρουμε τη Δευτέρα κατά την διαμαρτυρία», είναι λίγα από τα σχόλια που έχουν ανεβάσει συμπολίτες μας στη σελίδα «Διαμαρτυρία Πολιτών για την κατάσταση στην πόλη της Σάμου» στο facebook.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required