3 Μαρ 2015

Η υπομονή των πολιτών εξαντλήθηκε !

 Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε χτες στην πρωτεύουσα του νησιού η συγκέντρωση πολιτών, που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο λόγω των έργων που πραγματοποιούνται.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν περίπου 400 με 500 κάτοικοι της πόλης, που υπέγραψαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ ο κος Δημήτρης Κωλλέτης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κος Βαγγέλης Καλογερής, αναφέρθηκαν στους λόγους της διαμαρτυρίας και ανέγνωσαν το σχετικό ψήφισμα το οποίο, στο τέλος της συγκέντρωσης, θυροκολλήθηκε στην πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου.

 «Βιώνουμε την απόλυτη παρακμή. Έργα ελλιπή, έργα που γίνονται στην καρδιά της πόλης εδώ και 9 χρόνια, καθιστώντας την πόλη μη λειτουργική, επικίνδυνη και αφιλόξενη για τον επισκέπτη και τους κατοίκους. Πρόσφατο παράδειγμα ο περιφερειακός, όπου μετά από 20 χρόνια δεν έχει ακόμα παραδοθεί. Ειδικά φέτος είμαστε περικυκλωμένοι από ανοιχτά έργα. Μπαίνουμε στο Μάρτιο και δεν γνωρίζουμε ακόμα την κατάσταση που θα έχουμε κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Θωρούμε πως η πόλη μας βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης με την ποιότητα ζωής και την οικονομική δραστηριότητα να βρίσκεται στο κατώτατο σημείο. Ήρθαμε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αλλαγή που έχει συντελεστεί στον κοινωνικό ιστό της πόλης. Πλέον ενδιαφερόμαστε», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου, κος Δημήτρης Κωλλέτης.

Στη συνέχεια μίλησε ο φαρμακοποιός του νησιού μας, κος Γιώργος Κωνσταντάκης, που απευθυνόμενος στο δήμαρχο Σάμου είπε. «Μπορεί να έχετε τη μικρότερη ευθύνη από όλους όσους έχουν περάσει, αλλά τώρα εκπροσωπείτε το δήμο και σήμερα είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή των πολιτών. Δεν είμαστε θυμωμένοι, είμαστε αγανακτισμένοι. Η πόλη πεθαίνει για να μην πω πως πέθανε και πρέπει να βρούμε μία λύση. Σε εσάς οι συμπολίτες μας, εμείς, ακουμπήσαμε ελπίδες πριν λίγους μήνες. Αν ήμασταν ικανοποιημένοι από τον Θάνο θα τον είχαμε ξαναψηφίσει. Ψηφίσαμε εσάς. Δεν βλέπουμε όμως καμιά διαφορά. Βλέπουμε γειτονιές να μην έχουν μια ράμπα από ξύλο για να μπουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Για να πάμε στο ιατρικό κέντρο πρέπει να βάλουμε στολή καταδρομέα. Δεν είναι αντιμετώπιση αυτή του πολίτη. Μας λέτε ένα χρονοδιάγραμμα. Σεβαστό. Αυτό σημαίνει πως Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, αν δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί οι δρόμοι, δεν θα πάμε στους Επιτάφιους, θα είμαστε όλοι εδώ», είπε ο κος Κωνσταντάκης και αναφέρθηκε και στο θέμα της αστικής συγκοινωνίας. «Δεν βλέπουμε αστική συγκοινωνία. Βλέπουμε μια ασυνεννοησία με το ΚΤΕΛ για συγκοινωνία ανά 3ωρο. Αυτό θα καλύψει τις ανάγκες της πόλης; Όχι. Θέλουμε αστική συγκοινωνία με μικρά λεωφορειακά να πηγαινοέρχονται ανά 10 λεπτά και να σταματάνε σε κάποιο σημείο όπου θα υπάρχει δυνατότητα πάρκινγκ. Θέλουμε αστική συγκοινωνία που να καλύπτει την αγορά. Μια αγορά που ασφυκτιά. Χωρίς να μπορεί να κατέβει κόσμος στο κέντρο, η αγορά πεθαίνει. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από αυτά τα μαγαζιά. Μπορείτε να τους νιώσετε; Ποιους περιμένει. Τον περιπατητή;

 

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο κος Αγαμέμνων Αγγελετόπουλος από την Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Σάμου. «Η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε ότι έκανε και απαντήθηκε στις εκλογές αν τα έκανε καλά. Αρχίστε να δουλεύετε. Εμείς σαν πληρώνουμε. Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη κινητοποίηση, αλλά δεν θα είναι η τελευταία. Φτάνει πια», είπε μεταξύ άλλων.

 

Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Σάμου, κος Μιχάλης Αγγελόπουλος. «Σέβομαι τα αιτήματα των πολιτών. Δεν θα μιλήσω, αφού αυτή είναι μια κινητοποίηση. Το μόνο που θέλω να σας πω είναι πως τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, οι ανάδοχοι ήρθαν και κατέθεσαν αυτά που είχαν να πουν, ευθύνες θα ζητηθούν από όλους», είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

 

 

Τις διαμαρτυρίες των πολιτών ακούν ο δήμαρχος κ. Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σαμίων κ. Βογιατζής

 
Το κείμενο διαμαρτυρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required