30 Μαρ 2015

Πρασινίζοντας την περιμετρική της πρωτεύουσας




Την Κυριακή, 29 Μαρτίου, μέλη και φίλοι από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δημοτικών Κοινοτήτων Βαθέος- Σάμου και της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών Σάμου συναντήθηκαν και ένωσαν τις προσπάθειές του για την καλυτέρευση της εικόνας της περιφερειακής οδού της πρωτεύουσας.











Δεκαεννέα συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων δύο θαρραλέες κυρίες, με τσάπες και σκαπτικά εργαλεία, για δύο περίπου ώρες έσκαβαν, καθάριζαν και φύτευαν αναρριχητικά φυτά αμπέλοψης και κισσού σε ένα μήκος 1.000 περίπου μέτρων στην περιφερειακή οδό της Σάμου. 
Τα περίπου 150 φυτά που φυτεύτηκαν ελπίζουμε όλοι να ριζώσουν και με τις μελλοντικές φροντίδες και ποτίσματα, να βοηθήσουν την φύση να επουλώσει τις οπτικές πληγές που άφησε η κατασκευή του δρόμου. 
Ευχαρίστησαν τον γεωπόνο κ. Γιακουμή Αμυρσώνη για την προσφορά των φυτών και τις συμβουλές του, το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βαθέος-Σάμου που «φύλαγε» στο δρόμο, και όλους τους συμμετέχοντες που μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου βοήθησαν στο πεδίο της προσφοράς.


Οι φωτογραφίες από τους Nick Tsoulontino, Στέλιο Χατζηανδρέου και Αγαμέμνονα Αγγελετόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required