21 Μαρ 2015

"Mary and Max" - Προβολή ταινίας από τον ΣΟΕΨΥ



Ο Σύλλογος Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία, σε μια προσπάθεια για καλύτερη γνωριμία και περισσότερη επικοινωνία πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας μέσα από την καθημερινότητα του καθένα...Σας καλεί την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην κινηματογραφική λέσχη “ΙΡΙΔΑ”, στο Καρλόβασι, στην προβολή της ταινίας
“Mary and Max”(2009).






Λίγα λόγια για την ταινία: Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σ'έναν άγνωστο παραλήπτη στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας Νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.



5 ολόκληρα χρόνια χρειάσθηκε ο Αυστραλός σκηνοθέτης για να γυρίσει αυτό το stop motion animation από πηλό (claymation) που έχει φτιαχθεί εξ ολοκλήρου στο χέρι. Πέρα όμως απο την αξιοπερίεργη κινηματογραφική τεχνική της, αυτή η εικαστική δημιουργία διακρίνεται για τη στιβαρότητα των πήλινων πρωταγωνιστών της και για το σουρεαλιστικό, γλυκόπικρο χιούμορ της, παρουσιάζοντας δύο χαρακτήρες ως τα εσώψυχά τους. Κι οι δύο είναι τόσο ιδιαίτεροι, ώστε προκαλούν το γέλιο, αλλά και τόσο οικείοι, όπως φανταζόμαστε τους χτυπημένους από την εποχή της πολυπλοκότητας ανθρώπους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required