28 Απρ 2015

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά. Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Σάμου


Yπό μερικό ελεγχο  βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ποτάμι Καρλοβάσου, η οποία έχει φτάσει μέχρι τον κεντρικό δρόμο. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ  εθελοντές από ολόκληρο το νησί έδωσαν και δίνουν  μάχη με τις φλόγες, καθώς οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ήδη στην περιοχή επιχειρούν ρίψεις δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά και αυτά με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι άνεμοι εμποδίζουν το έργο τους. Την όλη επιχείρηση του συντονισμού έχει αναλάβει η περιφερειακή ενότητα Σάμου με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νικο Κατρακάζο να βρίσκεται στην περιοχή  μαζί με την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κα Φωτεινή Θαλασσινού.

Στο ίδιο  σημείο επίσης βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Σάμου, κος Πάρης Παπαγεωργίου στη θέση του δημάρχου, ο οποίος απουσιάζει από το νησί μας.  Την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση εκ' μέρους του αρμόδιου υπουργείου να αποστείλει άμεσα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη μας εξέφρασε ο κος Κατρακάζος, ο όποιος παράλληλα μας ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται να έρθει στο νησί ένα Super puma προκειμένου να μεταφέρει  μια επίλεκτη ομάδα πυροσβεστών. Ο ίδιος, και κατά δήλωσή του, μας είπε ότι πραγματικά εξεπλάγην από την ταχύτητα με την οποία έφτασαν τα αεροσκάφη στο νησί μας και ελπίζει ότι η πυρκαγιά σύντομα θα σβηστεί.

Pαράλληλα η αντιπεριφερειαρχης Πολιτισμού, κα Φωτεινή Θαλασσινού, φρόντισε να αγοράσει τα απαραίτητα τρόφιμα για τους πυροσβέστες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες εξ ιδίων πόρων, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανόλης Νικολού έδωσε ένα μεγάλο αγώνα μεταφέροντας νερό στον τόπο της πυρκαγιάς. 

Ας ελπίσουμε να κοπάσουν σύντομα οι ισχυροί άνεμοι και η πανέμορφη περιοχή του ποταμιού να παραμένει αλώβητη από το μένος της πυρκαγιάς.  


Σταματία Ράπτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required