11 Μαΐ 2015

Επανέρχεται το σενάριο των 2 Δήμων στη Σάμο – Αλλαγές προανήγγειλε ο Υπουργός

Ν. Βούτσης - Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως ορεινών και νησιωτικών δήμων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000».



“Η συζήτηση για το χωροταξικό δεν πρόκειται να ανοίξει από την αρχή αλλά είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους – κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής – αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε, επίσης, επιβεβλημένη τη συζήτηση γύρω από την αρχιτεκτονική όλων των εκλεγμένων Αρχών (Α και Β βαθμού) αλλά και του «αποσυγκεντρωμένου» κράτους, με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αιτιολόγησε πως έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν κυρίως τον νομικό έλεγχο, την εποπτεία που γίνεται μέσω των αποκεντρωμένων διοικήσεων προς τους ΟΤΑ και εξήγησε πως οι αιρετοί έχουν παράπονο πως αυτή η εποπτεία είναι κυρίως πολιτική, υπό το πρόσχημα της νομικής εποπτείας. Ανέφερε, δε, πως προτεραιότητα είναι η ρύθμιση του θέματος των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μέχρι το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως και ποιες δομές ενδεχομένως, θα πρέπει να προστεθούν. « Η νέα αποκεντρωμένη διοίκηση θα μπορούσε να αριθμεί 13 δομές που θα έχουν άλλη σύνθεση από πλευράς αρμοδιοτήτων», τόνισε.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required