21 Μαΐ 2015

Προβολή των νησιών μας στην Κωνσταντινούπολη




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας.



Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου στο Γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη και περιελάμβανε την παρουσίαση των νησιών του Βορείου Αιγαίου καθώς επίσης και των συγκοινωνιακών συνδέσεων, συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας και διοργάνωση συναντήσεων επιχειρηματιών (Β2Β) από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Στην εκδήλωση, εκτός της Διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Τουρκίας κας Μ. Ραχμανίδου, παρέστησαν ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Β. Μαλιγκούδης, ο Ακόλουθος Τύπου κ. Γ. Αγγελετόπουλος και η εκπρόσωπος της TURSAB κ. Berna Akar.
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Ν. Κατρακάζος, η Διευθύντρια Τουρισμού Βορείου Αιγαίου κ. Α. Πολιτάκη και το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού Π.Ε Χίου κ. Δ. Μενή. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Σάμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Μ. Αγγελόπουλο, καθώς και ο Δήμος Λέσβου εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κ. Αστυρακάκη.

Στις επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) συμμετείχαν συνολικά 17 Tour operator από την Τουρκία και οι ακόλουθοι επαγγελματίες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Από τη Λέσβο ο κ. Γ. Χαλδέζος (Οuzo Villas και πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου), από τη Χίο ο κ. B. Μπάλας (Masticulture - Δραστηριότητες Οικοτουρισμού) και η κα. A. Σπανολιού (Sunrise Tours - Γραφείο Γενικού Τουρισμού και Sunrise Lines- Ναυτιλιακή Εταιρεία) και από τη Σάμο ο κ. Δ. Χατζηανδρέου (Ξενοδοχείο «ΙΝΩ» και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου) και η κα. Μ. Δροσινού (Samos Outdoors Travel).

Την εκδήλωση κάλυψαν τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας World Travel Chanel και NTV, ενώ συμμετείχαν και δημοσιογράφοι από τον όμιλο έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων Haber Turk, καθώς και η free-lancer δημοσιογράφος κα Sevil Deniz, η οποία μαζί με άλλους δημοσιογράφους θα επισκεφθεί τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο διοργάνωσης press trip σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Τουρκίας.
Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον των νησιών μας για την αγορά της Τουρκίας, στόχος της εκδήλωσης, πέραν της προβολής και της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γείτονα χώρα, ήταν να παράσχει επίσης το κατάλληλο υπόβαθρο για τη μελλοντική συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού. Η εν λόγω δράση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού επετεύχθη η οργανωμένη προσέγγιση της αγοράς της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο μιας συγκροτημένης διοργάνωσης με αρκετές συμμετοχές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required