14 Μαΐ 2015

Ασάφεια με τον ΦΠΑ στα νησιά κατά την τουριστική σεζόν




Ασαφές παραμένει το πότε θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε σχέση με όσα ανήγγειλε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.






Συγκεκριμένα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως αναφορικά με τον ΦΠΑ «δεν υπάρχει θέση ανακοινώσιμη» και πρόσθεσε ότι αυτό που είπε ο υπουργός Οικονομικών είναι ότι αν υπάρξει κάποιο μέτρο για τον ΦΠΑ, αυτό που θα ήταν βέλτιστο, θα ήταν να γίνει μετά το καλοκαίρι, ώστε να μην υπάρχουν αρρυθμίες στην αγορά εν μέσω τουρισμού.

Ωστόσο, το πρωί ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά στη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου λέγοντας κατηγορηματικά: «Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι τον Σεπτέμβριο».
Αλλά και στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist είπε συγκεκριμένα: «Στο ΦΠΑ απαιτείται ένας εξορθολογισμός του συστήματος. Μπορούμε να το συζητήσουμε μετά τι σημαίνει αυτό. Παρακαλώ τους δημοσιογράφους να μη δημοσιεύσουν άρθρα περί εξαγγελίας του Υπουργού Οικονομικών ότι αλλάζει ο ΦΠΑ αύριο, καμία αλλαγή δε θα γίνει ως το τέλος του καλοκαιριού, έχουμε δεσμευτεί γι’ αυτό, και οι αλλαγές οι οποίες θα γίνουν θα είναι αντιυφεσιακές.

Και μπορούμε να το συζητήσουμε αυτό. Αλλά ένας εξορθολογισμός, να αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να μειώσει τις υφεσιακές επιπτώσεις που έχει ο σημερινός ΦΠΑ στην αγορά. Είναι και θέμα διοίκησης φορολογικής ξέρετε».


Πηγή:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required