25 Μαΐ 2015

Το ΣΑΣ «τελειώνει» τη NEL Lines από τις Κυκλάδες



«Τελειώνει» η NEL Lines από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cyclades24.gr, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στην συνεδρίαση της Παρασκευής, 22/5 στη Νάξο, αποφάσισε ομόφωνα να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία από τη γραμμή του Λαυρίου (ουσιαστικά είναι η μία γραμμή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων).







Τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο χρόνο με αφερεγγυότητα της εταιρείας ήταν η αιτία. Το «Aqua Jewel» είναι εκτός δρομολογίων από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω βλάβης (με την εταιρεία να μην έχει χρήματα για την επισκευή του), ενώ συχνά-πυκνά βγαίνει εκτός και το «Aqua Spirit» είτε λόγω επίσχεσης εργασίας του πληρώματός του, είτε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για προμήθεια πετρελαίου!

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και η σχετική απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο που θα κυρήσσει έκπτωτη την NEL Lines, όπως έχει ήδη συμβεί με τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου. Και υπενθυμίζουμε ότι παραμένει δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου το πλοίο «Μυτιλήνη» της εν λόγω εταιρείας, με τους ναυτικούς να αγωνίζονται για την πληρωμή πολλών μηνών δεδουλευμένων.



Η δήλωση της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου:



«Η σημερινή μας γνωμοδοτική απόφαση αποτελεί απόφαση δικαίωσης των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί», είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση έκπτωσης της ναυτικής εταιρίας «ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ» για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος - Λήμνος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required