30 Ιουν 2015

Τετάρτη 1η Ιουλίου - 1.000 τραπεζικά υποκαταστήματα ανοιχτά για τους συνταξιούχους



Περίπου χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα θα ανοίξουν από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες. Οι συνταξιούχοι αυτοί θα μπορούν να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνο στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.





Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.


Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ανοικτό το υποκατάστημα της Εθνικής στο Βαθύ.
Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει παράλληλα όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις».


Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required