29 Ιουν 2015

Ο βουλευτής Σάμου Δ. Σεβαστάκης για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου



"Έχουμε αγωνιστεί πολύ ως λαός και ως χώρα για την κοινωνική ενότητα και την δημοκρατία. Για την υπέρβαση του διχασμού και τις συλλογικές μας κατακτήσεις. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθούν σήμερα. Ψυχραιμία, ενότητα, προσεκτική σκέψη. Πέρα από κόμματα, πέρα από φανατισμούς, πρέπει να διακρίνουμε έξυπνα και ψύχραιμα αυτό που πράγματι συμβαίνει. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική και οικονομική σύγκρουση. Αφορά τον τόπο και το μέλλον.








 


Το πλαίσιο συμφωνίας και τα μέτρα που δόθηκαν με μορφή τελεσιγράφου την 25η Ιουνίου από τους θεσμούς, αποδυναμώνουν περαιτέρω την ελληνική οικονομία αφού υπονομεύουν τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, τα χαμηλά εισοδήματα και τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους. Ακόμα, αρνούνται ισοδύναμα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση με επιβάρυνση των υψηλότερων εισοδημάτων και ελάφρυνση των κατώτερων, αλλά το κυριότερο, χωρίς καν να παίρνουν θέση επί του βασικότερου προβλήματος που είναι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. 


 Το Δημοψήφισμα που οργανώνεται από την ελληνική κυβέρνηση, πέρα από την μεγάλη δημοκρατική του σημασία, πέρα από ζήτημα συλλογικής αξιοπρέπειας αλλά και διαπραγματευτικής δύναμης που εξασφαλίζει στην ελληνική πλευρά, δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να αποκτήσει την έννοια του διαχωρισμού του ελληνικού λαού, όπως μεθοδεύουν τα διάφορα και ποικίλα κομματικά ή ιδιωτικά συμφέροντα. 


 Τα προβλήματα, η οικονομική ανασφάλεια, η αγωνία για το αύριο, οι δυσκολίες είναι ίδια και για τον πολίτη που θα ψηφίσει «όχι» στους όρους της συμφωνίας και για τον πολίτη που θα ψηφίσει «ναι». Πρέπει να σκεφτούμε τα νησιά μας, το τόπο μας, την οικονομία μας, την οικογένεια - ιδίως τα παιδιά μας, την υγεία μας. 


Τι μας εξυπηρετεί; Ποια λύση μας συμφέρει; Πώς μπορούμε να αναπτυχθούμε ως οικονομία; Πώς μπορούμε να σταθούμε ως αξιοπρεπείς και υπερήφανοι πολίτες μιας ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής χώρας; Το τελεσίγραφο τα εξασφαλίζει αυτά; Ή αντίθετα μας βυθίζει ως χώρα ακόμα εντονότερα στην κρίση; Πρέπει να βγούμε πιο ενωμένοι από την διαπραγμάτευση, μέρος της οποίας είναι και το δημοψήφισμα και οι συνεχείς αγώνες του λαού μας."


Δημήτρης Σεβαστάκης
Βουλευτής Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required