28 Ιουν 2015

Η ηγεσία και το ΑΤΜ (Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή)

Φωτο. news247.gr

Το να πλέουμε σε άγνωστα και αχαρτογράφητα νερά ή να βαδίζουμε προς το άγνωστο ασκούσε πάντα γοητεία στον λαό από τον οποίο έλκει την καταγωγή του ο αιώνιος Οδυσσέας. Εκεί βρίσκεται και η δύναμη του Έλληνα. Δεν φοβήθηκε, δεν φοβάται (αν και σε μικρότερο βαθμό πλέον), να ταξιδέψει, να εξερευνήσει, να ανακαλύψει. Το αιώνιο πρόβλημα που παραμένει άλυτο είναι ο μπροστάρης της προσπάθειας, ο αρχηγός του ταξιδιού... Ο ηγέτης. Αν λαμβάνουμε ως μέρος της ηγεσίας της χώρας τους 300 της Βουλής (ασκώντας τη νομοθετική εξουσία αλλά σε πολλές περιπτώσεις άνευ χαρακτηριστικών άριστων πολιτών), δυστυχώς πλέουμε σε τρικυμιώδη νερά. 






Βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής παραδίδουν μαθήματα ψυχραιμίας



Και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Φίλης, επί το έργον

Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χ. Καφαντάρη


Μετά τις δραματικές εξελίξεις που οδηγούν στην κάλπη ενός δημοψηφίσματος (σε έναν λαό που δεν απέκτησε ποτέ την κουλτούρα της συγκεκριμένης διαδικασίας, για διάφορους λόγους, που δεν αφορά αυτή τη στιγμή η ανάλυσή τους), οι εικόνες δίνουν απαντήσεις χωρίς να απαιτείται η συγγραφή αναλύσεων για το μέλλον. Οι ίδιοι που διώχνουν σαν σκόνη από το πέτο του σακακιού τους τις ευθύνες, μεταφέροντας στον «κυρίαρχο λαό» την τελική απόφαση για την πορεία της χώρας, τώρα που το αδιέξοδο το οποίο με μαεστρία δημιούργησαν, τόσο η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στάθηκαν «ευλαβικά» απέναντι από το μεταλλικό κουτί δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους που βρίσκονται εκεί έξω. Όλους εμάς. 


Μα όταν φτάνει η ώρα της σύγκρουσης, της μητέρας όλων των μαχών με τους δανειστές, τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους των Βρυξελλών (αυτά έχουν ειπωθεί από ελληνικά χείλη ευρωβουλευτών, υπουργών και πολιτικών κατά καιρούς και κατά κόρον τους τελευταίους μήνες), υποτίθεται ότι επιδεικνύεις ψυχραιμία, ηρεμία και ξέρεις τι σου γίνεται, και πρωτίστως, τι ζητάς από τον λαό που σε ψηφίζει. Αυτοί όλοι στις φωτογραφίες μοιάζουν για τέτοιες περιπτώσεις; Φοβάμαι πως δεν υπάρχει καν πλεούμενο για την επιχειρούμενη πλεύση μας. Κολυμπάμε γυμνοί, με το αλάτι της βαθιάς και αγριεμένης θάλασσας να τσούζει τα μάτια ενώ γύρω μας πλησιάζουν με κυκλωτικές κινήσεις οι καρχαρίες!
                                                                                 Μάνος Κ. Στεφανάκης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required