28 Ιουλ 2015

Με επιτυχία ο σκακιστικός αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ



Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 26 Ιουλίου στην Πλατεία Δημαρχείου, ο σκακιστικός αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ με τη συμμετοχή του Grand Maitre Στέλιου Χαλκιά. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου «Ο Μέλισσος» σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου, στα πλαίσια των δράσεων για την ανάδειξη της Σάμου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. 

















Ο διεθνούς φήμης σκακιστής, που μετρά πολλές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, μετείχε σε τριήμερο σκακιστικό σεμινάριο ενώ στους αγώνες επίδειξης έπαιξε ταυτόχρονα με 40 περίπου σκακιστές, στην πλειοψηφία τους παιδιά, ενώ πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον αγώνα. Στην εκδήλωση μετείχαν και παιδιά από την Κύπρο που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Κωνσταντίνου, κάποια εκ των οποίων μετείχαν στον αγώνα, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου. 






Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το υπαίθριο σκάκι το οποίο προμηθεύτηκε από τον Δήμο Σάμου και το οποίο θα βρίσκεται στην διάθεση του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία του νησιού αλλά και για την διοργάνωση υπαίθριων τουρνουά και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required