27 Ιουλ 2015

"Αγροτική Αναγέννηση": "Η φετινή οινοπαραγωγή κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα"

Με ανακοίνωσή της η "Αγροτική Αναγέννηση" πληροφορεί για τους κινδύνους που υπάρχουν στην οινοπαραγωγή του νησιού, στη σοδειά των αμπελουργών και γενικότερα στην αμπελουργία και την ΕΟΣΣ. "Πληροφορούμε τους αμπελουργούς και το λαό της Σάμου, ότι: Η φετινή οινοπαραγωγή του νησιού κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα. Οι αμπελουργοί κινδυνεύουν να χάσουν τη σοδειά και τους κόπους ενός χρόνου. Η αμπελουργία, οι συνεταιρισμοί και η ΕΟΣΣ κινδυνεύουν με διάλυση.




Η επιβολή του κεφαλαιακού ελέγχου από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τις Τράπεζες, έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής παρά το σχετικό αίτημα της ΕΟΣΣ και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τα χρήματα, να μην μπορεί να γίνει προμήθεια οινοπνεύματος.



Υπογραμμίζουμε ότι:
· Είναι αδύνατη η οινοποίηση χωρίς την προμήθεια 300 τόνων οινοπνεύματος κόστους πάνω από 600.000 ευρώ.


· Έχει συναφθεί σύμβαση μεταξύ της ΕΟΣΣ και του προμηθευτή εδώ και καιρό και ενώ ή ΕΟΣΣ έχει καταθέσει σχετικό αίτημα, η Τράπεζα δεν απελευθερώνει το απαραίτητο κονδύλι.


· Αν δεν γίνει τρύγος, αντιλαμβάνεται ο καθένας τις δραματικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, αφού αμέσως - αμέσως θα χαθούν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ μόνο για φέτος.


· Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, αφού ο τρύγος αρχίζει το αργότερο 8 με 10 Αυγούστου και ίσως νωρίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των τελευταίων ημερών.



· Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με την αντιλαϊκή πολιτική της και ο βουλευτής Σάμου που σπεύδει με ιδιαίτερη σπουδή και ψηφίζει το νέο βάρβαρο μνημόνιο, έχουν την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβεί, αφού έχουν ενημερωθεί και έχει ζητηθεί η παρέμβασή τους εδώ και πάνω από 15 μέρες.


Παράλληλα για τους ίδιους λόγους οι αμπελουργοί-συνεταίροι δεν έχουν πληρωθεί την καλοκαιρινή προκαταβολή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των οικογενειών τους και την οικονομία του νησιού.
Να σημειωθεί ότι τα χρήματα για την πληρωμή τους έχουν κατατεθεί έγκαιρα σε τραπεζικό λογαριασμό.
ΚΑΛΟΥΜΕ
· Το Δ.Σ της ΕΟΣΣ να κινητοποιηθεί εντονότερα και να θέσει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση. Να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους αγρότες αμπελουργούς με την απαίτηση να δοθεί άμεση λύση.


· Καλούμε τους αμπελουργούς και το λαό του νησιού να συσπειρωθούν γύρω από την Αγροτική Αναγέννηση και την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), απαιτώντας άμεση λύση του προβλήματος προμήθειας οινοπνεύματος και άμεση καταβολή της καλοκαιρινής δόσης των παραγωγών."




Σάμος 27-7-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required