3 Ιουλ 2015

Που θα ψηφίσει το Νεοχώρι;



Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή", με αφορμή το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θέτει προβληματισμούς για το ιστορικό κτήριο που στεγάζει μεταξύ άλλων και κοινοτικό κατάστημα του Νεοχωρίου. "Τον Σεπτέμβριο του 2014, οι πρώτες κινήσεις του τοπικού εκπροσώπου του χωριού ήταν η ενημέρωση του δήμου για την άμεση επισκευή και συντήρηση, που χρειάζονταν για λόγους ασφαλείας, του κοινοτικού συγκροτήματος".





"Τέλος Ιανουαρίου 2015, ξεκίνησαν εργασίες, οι οποίες άμεσα σταμάτησαν, και οι καιρικές συνθήκες διάβρωναν, μέρα με την μέρα, το ταβάνι και το πάτωμα του κτιρίου, που ήταν εκτεθειμένα στην εισροή του βρόχινου νερού.Μέσα Μαρτίου ο εργολάβος του έργου ξαναεμφανίστηκε και τελείωσε η κεραμοσκεπή.

 Επειδή όμως το κτιριακό συγκρότημα είχε μείνει χωρίς σκεπή επί αρκετό διάστημα, οι βροχοπτώσεις έχουν διαβρώσει την εσωτερική οροφή και το δάπεδο, τα οποία είναι ακατάλληλα. Ως εκ τούτου το κτίριο είναι ακατάλληλο για χρήση από τον εκπρόσωπο και τον γραμματέα της τοπικής κοινότητας, αλλά και από τον αγροτικό ιατρό.






Στις 26 Μαΐου κατατέθηκε σχετικό αίτημα με 22 υπογραφές κατοίκων Νεοχωρίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει ο κανονισμός του. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μη νόμιμα, δεν συμπεριέλαβε το θέμα στο συμβούλιο στις 5 Ιουνίου, και με ανούσια επιχειρήματα του προέδρου και του δημάρχου πρότειναν ότι θα μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου συμβουλίου.


Στις 26 Ιουνίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπέγραψε την πρόσκληση για το νέο δημοτικό συμβούλιο στην 1 Ιουλίου. Όμως, εκθέτοντας τον εαυτό του, αλλά και μη τηρώντας τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και την ψηφισμένη νομοθεσία, δεν συμπεριέλαβε το θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου.Συμπέρασμα… Νεοχώρι: ντροπή, θλίψη, απογοήτευση…"







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required