22 Ιουλ 2015

Πυρκαγιές – Άμεση κατάσβεση και μία σύλληψη

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 12:20΄ ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε σταθμευμένη τετράτροχη μηχανή (γουρούνα) στην περιοχή «Ποτάμι» στο Καρλόβασι. Η επέμβαση στο συμβάν ήταν άμεση με 5 πυροσβέστες και 2 Πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημιές στην εν λόγω μηχανή καθώς και σε άλλα 2 σταθμευμένα ι.χ. επιβατικά οχήματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.



Την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 15:59΄ ξέσπασε πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή «Δενδριάδες» των Μύλων. Από την πυρκαγιά κάηκε αγροτική έκταση 6 στρεμμάτων περίπου. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου. Η άμεση παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με 16 πυροσβέστες, 6 Πυροσβεστικά οχήματα, ένα αεροσκάφος canadair CL 215, 1 ελικόπτερο CAMOV καθώς και εθελοντικά Πυροσβεστικά με εθελοντές Πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής.Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.




Την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 17:09΄ υπήρξε ειδοποίηση για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή «Πούντες» Πυθαγορείου πάνω από την Μαρίνα. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση 10 στρεμμάτων περίπου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου. Η επέμβαση έγινε με 15 πυροσβέστες, 7 Πυροσβεστικά οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη canadair CL 215, ελικόπτερο CAMOV, καθώς και 20 εθελοντές Πυροσβέστες με 10 εθελοντικά Πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής.


Τέλος, την ίδια μέρα, στις 12:30΄προσήχθη ενώπιον του αυτόφωρου μονομελούς πρωτοδικείου Σάμου ο συλληφθείς SOHAEB AI. NAJAR, γεννηθείς στην DARRA Συρίας, για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 20:40, στην περιοχή του Αγ. Χαραλάμπου στη θέση Γαλάζιο. Καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required