27 Ιουλ 2015

Εκδήλωση μνήμης για τον Δημοκρατικό Στρατό Σάμου στον Κέρκη


Στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στην τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού στη Σάμο και βρίσκεται σε μια από τις κορυφές του Κέρκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 26 Ιουλίου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ απέτισαν με την παρουσία τους φόρο τιμής στους πάνω από 200 νεκρούς μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου.






Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Κ. Τζίχας μέλος της Τ.Ε. Σάμου «Μας εμπνέουν και μας συντροφεύουν στους καθημερινούς αγώνες μας, η μαχητικότητα, ο ηρωισμός, το ηθικό ανάστημα, ο δίκαιος αγώνας, η αυτοθυσία τους. Το όραμά τους: Μιας Ελλάδας ανεξάρτητης χωρίς ξένους δυνάστες, μιας Ελλάδας της κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής. Με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει με την καθημερινή τίμια δουλειά του. Μιας Ελλάδας του σοσιαλισμού – κομμουνισμού».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην δράση του Δ.Σ.Σ., τον αλτρουϊσμό και το καθημερινό παράδειγμα των μαχητών και μαχητριών στοιχεία που ανύψωσαν το ηθικό τους ανάστημα και αγκαλιάστηκαν από το λαό του νησιού, που τους στήριξε, τους τροφοδότησε και τους περιέθαλψε γιατί ένιωσε τον αγώνα τους, δικό του αγώνα.





Ο Δ.Σ. Σάμου -υπογράμμισε ο ομιλητής- ανέτρεψε όλα τα στρατιωτικά δεδομένα και προγνωστικά δίνοντας μαθήματα παρτιζάνικου αγώνα σε έναν απελπιστικά περιορισμένο χώρο χωρίς καμιά βοήθεια, χωρίς εφοδιασμό και επαρκή οπλισμό.


Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του υπογράμμισε ότι «αυτές τις μέρες η κοροϊδία, ο καιροσκοπισμός και ο πολιτικός αμοραλισμός ξεπερνάνε και την πιο αναπτυγμένη φαντασία. Αφού σε λιγότερο από 24 ώρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μετέτρεψε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ… ψηφίζει τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα με τη βοήθεια των κομμάτων του ΝΑΙ με τα οποία μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στην μια και μοναδική θλιβερή προεκλογική βδομάδα».


Αποδείχθηκε -είπε- και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο για τις εκτιμήσεις του για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις της και αποκαλύπτοντας έγκαιρα ότι στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων καμιά φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί όποιος κι’ αν είναι ο διαχειριστής. Είχε δίκιο για τη στάση του στο δημοψήφισμα- απάτη. 





Για το ΚΚΕ- τόνισε- φιλολαϊκή διέξοδος σημαίνει ο λαός να μπορεί να απολαμβάνει τα αποτελέσματα της εργασίας του, να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει, να μπορεί να καλύπτει όλες του τις ανάγκες σε όλα τα επίπεδα της ζωής (Υγεία, Πρόνοια, μόρφωση, Πολιτισμό) με βάση τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, να μην αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας, των κρίσεων, της φτώχειας. Να διαμορφώνονται προϋποθέσεις για την ολόπλευρη ανάπτυξή του.

Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα έρθει μέσα από την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων. Προϋποθέτει ένα μεγάλο ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, μια συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που θα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της. Προϋποθέτει λαό οργανωμένο και αποφασισμένο για πραγματικές συγκρούσεις και ρήξεις. 

Στο μνημείο του Δ.Σ. Σάμου κατέθεσαν στεφάνια, το Παράρτημα Σάμου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, (Κούλα Καραμηνά-Πόθου) η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (Ρούλα Στεφανάκη), το Τ.Σ. Σάμου της ΚΝΕ (Βαλεντίνα Μαζαράκη), η ΚΟΒ Μαραθοκάμπου (Φιλιώ Μακρή) και η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ (Κ. Τζίχας) ενώ η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου Βαγγέλης Χαρτοφύλλης.


Ακολούθησε κέρασμα κάτω από τον ίσκιο των πλατάνων, από την ΚΟΒ Μαραθοκάμπου που συνδιοργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required