3 Αυγ 2015

6ήμερη επίσκεψη της Χ. Καλογήρου σε Ικαρία, Φούρνους, Θύμαινα και Σάμο




Εξαήμερη επίσκεψη στην Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα και τη Σάμο πραγματοποιεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.






Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα επισκεφθεί όλα τα έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Επίσης, θα ασχοληθεί με θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών και θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 6ης Αυγούστου στο Πυθαγόρειο, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.









Χθες, Κυριακή 2 Αυγούστου, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Στέφανο Παμφίλη και συζήτησε θέματα λειτουργίας του Επαρχείου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το έργο του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον Άγιο Κήρυκο, του οποίου οι εργασίες συνεχίστηκαν αδιάκοπτα και με γοργούς ρυθμούς σε όλο το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας και παρά τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργήθηκαν στην αγορά. Σύμφωνα με την πορεία των εργασιών στα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του συνόλου του προσήνεμου μώλου.


Στον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο και τα χωριά Κοσοίκια και Ακαμάτρα που επίσης επισκέφθηκε, η κα. Καλογήρου συνομίλησε με κατοίκους για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.


Η Περιφερειάρχης πήγε στο έργο «Επέκταση προσήνεμου μώλου λιμένα Ευδήλου Ικαρίας», το οποίο χρηματοδοτείται από το περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, ενημερώθηκε για την πορεία του και έκανε ειδική συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου. Επισκέφθηκε, επίσης, το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου στα Σπάσματα Ευδήλου, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό. Τέλος, μετέβη στο Κραβάσταμο όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιμετώπισης καθίζησης του οδοστρώματος επί του επαρχιακού οδικού δικτύου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required