24 Αυγ 2015

ΚΚΕ: "Ουσιαστικά μέτρα φιλοξενίας για τους πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων"

Φωτογραφία αρχείου

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ."Τις τελευταίες εβδομάδες οξύνεται το συνεχιζόμενο δράμα των προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν στο νησί μας. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Σύριων προσφύγων καταγράφεται και φεύγει με το πρώτο πλοίο, λόγω του αυξημένου αριθμού τους, αναγκάζονται να παραμένουν για μια - δυο μέρες στα λιμάνια του νησιού. Είναι φυσικό, αφού δεν υπάρχουν υποδομές για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, να δημιουργείται μια δύσκολη κατάσταση σε ό,τι αφορά τις συνθήκες παραμονής τους. Τα μέτρα που παίρνει ήδη ο Δήμος δεν επαρκούν." 




"Επείγει ο Δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την ανθρώπινη διαβίωσή τους κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο νησί: διαμόρφωση κατάλληλων και ασφαλών χώρων διαμονής, κυρίως των παιδιών και των γυναικών, εγκαταστάσεις παροχής νερού, ρεύματος, τουαλέτες, εξασφάλιση διατροφής για όσους έχουν ανάγκη. Να διεκδικηθούν έκτακτα δρομολόγια των πλοίων.

Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε και παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμαρχο Σάμου.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που βλέπουν ως εχθρό τον κυνηγημένο πρόσφυγα και το μετανάστη για να αποπροσανατολίσουν από την πραγματική αιτία που τους σπρώχνει μακριά από την πατρίδα τους: τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ – ΕΕ - ΝΑΤΟ για το ξαναμοίρασμα των αγορών. Να απομονώσει τις ρατσιστικές εκδηλώσεις και τα φαινόμενα εκμετάλλευσης των αναγκών των προσφύγων. Να σταθούν αλληλέγγυοι και να βοηθήσουν και έμπρακτα τους ανθρώπους αυτούς για όσο διάστημα παραμένουν στο νησί μας.


Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η δραματική κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις εμβαλωματικές κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αναζητά "λύσεις" μέσα στον μονόδρομο της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ.


Ουσιαστική και ριζική λύση στο πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο λαός και η νεολαία διεκδικήσουν: κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν, εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ, που έχουν ως πραγματικό προορισμό, άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για τις υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ασύλου, δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς.



Αύγουστος 2015"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required