30 Αυγ 2015

Παραιτήσεις από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Σταθακιός



Την παραίτησή τους, με επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω, γνωστοποίησαν η π. συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Σταθακοπούλου και το μέλος της, νυν περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξανδρος Σταθακιός. Ήδη έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση στον Τύπο, εδώ στο νησί, για το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη "Λαϊκή Ενότητα".







Ευγενία Σταθακοπούλου



Ανοιχτή Επιστολή στα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, Δυστυχώς στο σημείο αυτό οι δρόμοι μας πολιτικά χωρίζουν.
Με την παρούσα δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της NE ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ & της ΟΜ Βαθέος.
Χρό­νια τώρα μαζί αντι­πα­λεύ­ου­με τις αντικοινωνικές και αδιέξοδες νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πο­λι­τι­κές μέσα από τα κι­νή­μα­τα και το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, στη βάση ενός προ­γράμ­μα­τος κα­τάρ­γη­σης των μνη­μο­νί­ων, δια­γρα­φής του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του χρέ­ους, ανα­δια­νο­μής του πλού­του, εθνι­κο­ποί­η­σης των τρα­πε­ζών, πα­ρα­γω­γι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης με κοινωνικό πρόσημο και με τον κόσμο της εργασίας αφέντη σε αυτή την διαδικασία.
Πα­λέ­ψα­με μαζί δί­νο­ντας μάχη απέ­να­ντι στα μνη­μό­νια, ενά­ντια στη συ­ντρι­βή του λαού μας και το μέλ­λον της νε­ο­λαί­ας, για μία κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς με όλη την σημασία της λέξης και όχι ως «αδειανό πουκάμισο».
Όμως με ευ­θύ­νη ενός κλειστού κύκλου, της ηγε­τι­κής ομά­δας του Μα­ξί­μου,  ο πρόεδρος του Κόμματος, αθε­τώ­ντας την εντο­λή που έλαβε από τον ελ­λη­νι­κό λαό στις 25 Ια­νουα­ρί­ου και το ισχυ­ρό ΟΧΙ του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος, επέ­λε­ξε έναν άλλο δρόμο: Την απο­δοχή και την υπε­ράσπιση μίας συμ­φω­νίας – ένα νέο μνη­μό­νιο -  που συ­νε­χί­ζει τις πο­λι­τι­κές φτω­χο­ποί­η­σης του ελ­λη­νι­κού λαού, κα­τα­στρο­φής των μι­κρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών, ξε­κλη­ρί­σμα­τος των αγρο­τών, ξε­που­λή­μα­τος της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας. (Με πρώτο το αεροδρόμιο του νησιού μας που παλέψαμε μαζί ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου).
Ταυ­τό­χρο­να, αυτή η … «συμφωνία».. εντεί­νει την αποικειοποίηση της Χώρας, αφού τώρα πλέον καμία από­φα­ση δεν μπο­ρεί να παρ­θεί από το ελ­λη­νι­κό κοι­νο­βού­λιο και από την κυ­βέρ­νη­ση αν δεν έχει πρώτα εγκρι­θεί και συμ­φω­νη­θεί από τους «θε­σμούς». Το έλ­λειμ­μα – αν όχι – η κα­τάρ­γη­ση της δη­μο­κρα­τί­ας είναι γε­γο­νός.
Ως μέλη και στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­σπα­θή­σα­με, μέσα από τις Ορ­γα­νώ­σεις Μελών και τα όρ­γα­να που συμ­με­τεί­χα­με, να συμ­βάλ­λου­με στην υλο­ποί­η­ση των συ­νε­δρια­κών απο­φά­σε­ων και του προ­ε­κλο­γι­κού προ­γράμ­μα­τος του κόμ­μα­τος.
Δυ­στυ­χώς, αυτές οι προ­σπά­θειες δεν στά­θη­καν ικα­νές να απο­τρέ­ψουν τη με­τα­τρο­πή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε μνη­μονια­κό κόμμα.  
 Αδυ­να­τού­με να απο­δε­χτού­με και πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο να υπε­ρα­σπι­στού­με αυτή τη με­τάλ­λα­ξη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Αρ­νού­μα­στε το ρόλο του «μοι­ραί­ου και άβου­λου» ακο­λού­θου των πο­λι­τι­κών επι­λο­γών της ηγε­σί­ας της κυ­βέρ­νη­σης και του κόμ­μα­τος οι οποί­οι με­τα­χει­ρί­ζο­νται συ­νο­λι­κά τους Έλ­λη­νες πο­λί­τες και ει­δι­κά τα μέλη του κόμ­μα­τος «κατά το δο­κούν» αναι­ρώ­ντας απο­φά­σεις και επι­λο­γές τις οποί­ες οι ίδιοι έχουν προ­τεί­νει σαν δια­δι­κα­σί­ες και πο­λι­τι­κές.
Αρνούμαστε να συμβάλουμε στην αλλοίωση και παραχάραξη του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις καταστροφικές επιλογές λιτότητας και κοινωνικής γενοκτονίας, των νεοφιλελεύθερων κύκλων της ευρωζώνης.
Η με­τα­τρο­πή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, η πα­ρα­βί­α­ση της από­φα­σης της Κ.Ε. για σύ­γκλι­ση έκτα­κτου συ­νε­δρί­ου το Σε­πτέμ­βρη και μία σειρά από  άλλες πα­ρα­βιά­σεις των συλ­λο­γι­κών απο­φά­σε­ων από την ηγε­τι­κή ομάδα, με­τέ­τρε­ψαν το κόμμα των μελών σε ένα αρ­χη­γο­κε­ντρι­κό σύ­στη­μα δια­χεί­ρι­σης τσα­κί­ζο­ντας κάθε έν­νοια συλ­λο­γι­κό­τη­τας.
Κα­νέ­νας «κομ­μα­τι­κός πα­τριω­τι­σμός», καμία έκ­κλη­ση για «ενό­τη­τα», κα­νέ­να «δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή»   δεν δι­καιο­λο­γεί την απα­ξί­ω­ση των συλ­λο­γι­κών λει­τουρ­γιών και της εσω­κομ­μα­τι­κής δη­μο­κρα­τί­ας. Αντί­θε­τα, ακυ­ρώ­νουν κάθε δυ­να­τό­τη­τα πο­λι­τι­κής πα­ρέμ­βα­σης της βάσης και με­τα­τρέ­πουν τα μέλη σε άβου­λη μάζα χει­ρο­κρο­τη­τών της εξου­σί­ας. 
Εμείς που υπο­γρά­φου­με αυτό το κεί­με­νο θέ­λου­με ένα μέ­τω­πο λαϊ­κής ενό­τη­τας για:
·           Κα­τάρ­γη­ση των Μνη­μο­νί­ων και των δα­νεια­κών συμ­βά­σε­ων.
·           Ανα­στο­λή πλη­ρω­μών του χρέ­ους, με στόχο τη δια­γρα­φή του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους τους.
·           Τερ­μα­τι­σμό της λι­τό­τη­τας και εφαρ­μο­γή μιας πο­λι­τι­κής ανα­δια­νο­μής του κοι­νω­νι­κού πλού­του προς όφε­λος των ερ­γα­ζό­με­νων.
·           Εθνι­κο­ποί­η­ση των τρα­πε­ζών και λει­τουρ­γία τους υπό κα­θε­στώς κοι­νω­νι­κού ελέγ­χου, με από­λυ­τη εξα­σφά­λι­ση της λαϊ­κής απο­τα­μί­ευ­σης.
·           Εργατική πολιτική με άξονα την επαναφορά όλων ανεξαιρέτως των κατακτήσεων του κόσμου της ερ­γα­σί­ας.
·           Γενναία αλλαγή στην συγκρότηση της Πολιτείας που πρέπει να κι­νεί­ται στις   ανά­γκες εξυ­πη­ρέ­τη­σης του λαού μας, που θα έχει ως κέντρο της την ουσιαστική συμμετοχή και δημοκρατική έκφραση των πολιτών σε κάθε θεσμό της Διοίκησης .
·           Δη­μιουρ­γία ενός μό­νι­μου, κοι­νω­νι­κά δί­καιου και ανα­δια­νε­μη­τι­κού φο­ρο­λο­γι­κού συ­στή­μα­τος, δη­μιουρ­γία εθνι­κού, ενιαί­ου πε­ριου­σιο­λο­γί­ου για όλους.
·           Τερ­μα­τι­σμό των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων επι­χει­ρή­σε­ων και υπο­δο­μών (αε­ρο­δρό­μια, λι­μά­νια, ΔΕΗ, φυ­σι­κό αέριο, ακί­νη­τα Δη­μο­σί­ου κ.ά.). Εθνι­κο­ποί­η­ση και λει­τουρ­γία υπό κα­θε­στώς ερ­γα­τι­κού-κοι­νω­νι­κού ελέγ­χου όλων των στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας επι­χει­ρή­σε­ων και υπο­δο­μών.
·           Παραγωγική ανα­συ­γκρό­τη­ση που θα έχει στο κέ­ντρο της τους εργαζόμενους, τους πα­ρα­γω­γούς του κοι­νω­νι­κού πλού­του.
·           Γεν­ναία ενί­σχυ­ση και δημοκρατική αναδιοργάνωση των δημόσιων δομών παι­δεί­ας και υγεί­ας - κοινωνικής πρόνοιας
·           Την υπε­ρά­σπι­ση των δι­καιω­μά­των της νέας γε­νιάς στην ερ­γα­σία και τη μόρ­φω­ση, ανοί­γο­ντας δρό­μους βε­βαιό­τη­τας στην ανα­σφά­λεια του σή­με­ρα.

 Αναγνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι δύσκολο να επιτευχθούν όταν δεσμεύσεις γύρω από το νόμισμα και την δημοσιονομική πολιτική εμποδίζουν τον Λαό «να  έχει το πάνω χέρι» στην επιλογή αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών και εργαλείων.
Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μας φοβίζει η Έξοδος από την ευ­ρω­ζώ­νη συ­ντε­ταγ­μέ­να, κι εφό­σον χρειά­ζε­ται, εννοείται παράλληλα με μια ριζοσπαστική οικονομική και κοινωνική πολιτική, που δεν θα μετακυλήσει και αυτό το κόστος στους φτωχότερους. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η παραμονή στην αδιέξοδη, όπως αποδείχτηκε εδώ και πέντε χρόνια πολιτική των μνημονίων θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε μερική ή ολική έξοδο από το ευρώ μαζί με νέα αντικοινωνικά μνημόνια
Σύντροφοι σας καλούμε να υλοποιήσουμε τα οράματα ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ,  συνεχίζοντας τον αγώνα που ξε­κι­νή­σα­με μέσα από τις γραμ­μές της “ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ” στην οποία εντασσόμαστε.  Κα­λού­με όλες τις αρι­στε­ρές, ρι­ζο­σπα­στι­κές, δη­μο­κρα­τι­κές, πα­τριω­τι­κές δυ­νά­μεις να ενώ­σου­με τις φωνές μας και να πα­λέ­ψου­με για ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο.
ραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου αλλά και την απόφαση Aλέξανδρος Σταθακιός
Ευγενία Σταθακοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required