3 Αυγ 2015

"Να σταματήσει τώρα η δίωξη των συνδικαλιστών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου"

Φωτο. αρχείου

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ αναφέρεται στη δίωξη του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου."Με εντολή του εισαγγελέα Σάμου οδηγούνται σε δίκη ο πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΣ, η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, και ο τότε αντιπρόεδρος του συλλόγου ειδικευομένων γιατρών του ΓΝΣ για την κινητοποίηση σωματείων, φορέων και δεκάδων εργαζομένων ενάντια στη ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες» στις 27/4/13 στο Νοσοκομείο Σάμου."






"Είναι πρόκληση. Τη στιγμή που το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έχει δείξει το εγκληματικό του πρόσωπο, τη νεοναζιστική του φύση, να σέρνονται σε δίκη, με μάρτυρες τον αρχιχρυσαυγίτη και την πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου, συνδικαλιστές επειδή έκαναν το αυτονόητο, απαίτησαν να μη γίνει αιμοδοσία βάσει ρατσιστικών διαχωρισμών.


Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να καταγγείλουν με κάθε τρόπο τη δίωξη των συνδικαλιστών και την υπεράσπιση των φασιστών.

Καλούμε το λαό του νησιού να σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών. Να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Να βγάλει συμπεράσματα για το ποιόν υπερασπίζονται οι κυβερνήσεις, το νομικό και διοικητικό τους προσωπικό στο όνομα της «αστικής νομιμότητας» όταν την ίδια στιγμή υπογράφουν κι εφαρμόζουν μνημόνια που σφαγιάζουν το λαό και τα δικαιώματά του προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων. 

Καλούμε κάθε εργάτη, φτωχό αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα να μην δείξει άλλη ανοχή ούτε στις κυβερνήσεις και τα μνημόνιά τους ούτε στο δηλητήριο του φασισμού. Δεν δεχόμαστε τη ζωή κόλαση που μας ετοιμάζουν. Τους καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση.

Καταγγέλλουμε τη στάση της πρώην διοικήτριας που φαίνεται πως παρά τον διορισμό της από την τότε κυβέρνηση σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο όχι μόνο δεν θέλησε να αποτρέψει τη ρατσιστική κι απάνθρωπη αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», αφού οι άνθρωποι είναι ίδιοι ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, αλλά μπήκε από την αρχή μπροστά, με την αναφορά της, στη δίωξη των συνδικαλιστών. 

Ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης αφού στο όνομα του καθήκοντος και της επιταγής του νόμου μιλούν γενικά για εθελοντική αιμοδοσία και νομιμοποιούν τη δράση της φασιστικής -ναζιστικής οργάνωσης.

Έχουν τεράστια ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αν και «αριστερή» έδειξε και δείχνει ανοχή στη φασιστική - εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. Όλα τα αστικά κόμματα με τη στάση τους έδωσαν ανοχή και στήριξη στο φασιστικό αυτό μόρφωμα. Δεν μας κάνει εντύπωση. Όλοι μαζί υπηρετούν τα ίδια αφεντικά: την ΕΕ, τα μονοπώλια, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. 

Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο πως ο φασισμός είναι το πιο σκληρό κι αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού. Αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά όταν άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν ώστε με κάθε τρόπο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μένουν εγκλωβισμένα στην καπιταλιστική εκμετάλλευση. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Χ.Α. με τα δουλεμπορικά γραφεία εργασίας μόνο για Έλληνες, με την προβοκατόρικη κι εγκληματική δράση της στους χώρους δουλειάς, με τα σωματεία – στηρίγματα των εργοδοτών, με τις παρεμβάσεις της στη βουλή υπέρ των βιομήχανων και των εφοπλιστών. Είναι ακόμη ιστορικά αποδεδειγμένο πως ο φασισμός δεν πολεμάται χωρίς πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που τον γεννά, δεν κατατροπώνεται με γενικά και αόριστα αντιφασιστικά μέτωπα." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required