24 Σεπ 2015

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου - Κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων για τα κενά εκπαιδευτικών



"Δυο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία όλης της χώρας παραμένουν, αφού ακόμα και τώρα δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προσλήψεις. Αποτέλεσμα, να υπάρχουν ακόμη νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία κλειστά, με μαθητές στο σπίτι, γονείς και εκπαιδευτικούς σε απόγνωση."






"Η παραπάνω κατάσταση καθόλου τυχάια και προσωρινή δεν είναι, αφού είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των μνημονίων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια που στόχο έχουν την ισοπέδωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Εμείς, απ’ την πλευρά μας, ως γονείς, αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη λογική της «ηττοπάθειας» , του «μικρότερου κακού» και πως αυτή η κατάσταση είναι μονόδρομος. Αντιστεκόμαστε, συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα και να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Οι Σύλλογοι Γονέων αντέδρασαν μαζικά και δυναμικά κάνοντας αποχή την πρώτη σχολική εβδομάδα και συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία. Κλιμακώνουμε τη δράση μας με κινητοποίηση-παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Απαιτούμε-Διεκδικούμε:



· Να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδική αγωγή, ειδικότητες και ολοήμερο. Να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που είναι κλειστά.


· Να καταγγείλουμε και παράλληλα να διαμαρτυρηθούμε προς τον κάθε υπεύθυνο που δεν ακολούθησε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους και ΟΛΑ τα παιδιά στα θρανία!!

· Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, γιατί το πρόβλημα με τους αναπληρωτές θα το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο.


· Καμιά σύμπτυξη τμημάτων-καμιά συγχώνευση σχολείων.


· Δωρεάν και ασφαλείς μετακινήσεις για όλους τους μαθητές.


· Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή."


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μυτιληνιών 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου 
Γονείς και Κηδεμόνες Δημοτικού Σχολείου Πύργου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required