27 Σεπ 2015

Από τη Δευτέρα ανοίγουν σχολεία που παρέμεναν κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων


Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Αιγαίου Μυρσίνης Τζινέλλη, από τη Λέσβο, περιγράφει την κατάσταση που θα επικρατήσει από αύριο Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. "Από σήμερα ξεκινά η πρόσληψη αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία. 




Η πρώτη τοποθέτηση αφορά 2,5 χιλιάδες δασκάλους και νηπιαγωγούς που θα προσληφθούν ανά την Ελλάδα ξεκινώντας από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, εκεί που απαντώνται τα περισσότερα κενά. Στο Βόρειο Αιγαίο συνολικά τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση φτάνουν τα 400 με δεκάδες σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία να παραμένουν κλειστά στα νησιά. Όμως λόγω του ότι οι τοποθετήσεις γίνονται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και όχι από τις κατά τόπους διευθύνσεις", όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αριστείδης Καλάργαλης «δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα καλύψουν πιά σχολεία, μέσα στο Σαββατοκύριακο όμως και μέχρι τη Δευτέρα θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους γονείς».


Τη Δευτέρα ακολουθεί ο διορισμός καθηγητών γενικής παιδείας και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι θα έχουν γίνει όλες οι προσλήψεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και θα καλυφθούν τα κενά. Στο Βόρειο Αιγαίο σύμφωνα με τον κύριο Καλάργαλη τα κενά στη Β΄βάθμια αγγίζουν τα 200 στη γενική, την τεχνική και στην ειδική εκπαίδευση και μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων τα σχολεία δε θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο σύμφωνα με το Υπουργείο τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν φτάνουν για την πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 25.000. Σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν γονείς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ζητώντας να ανοίξουν τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω απουσίας δασκάλων και ο κύριος Καλάργαλης μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε ότι από τη Δευτέρα η κατάσταση αυτή θα αλλάξει και με τις πρώτες τοποθετήσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required