31 Οκτ 2015

Το "'71" στην Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου



Τα ταραγμένα χρόνια στη Βόρειο Ιρλανδία προβάλει απόψε Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, με την ταινία του Yann Demange " '71 ". Αίθουσα αμφιθεάτρου κτηρίου Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στις 21:00. Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1971. Στη Βόρειο Ιρλανδία ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους Προτεστάντες και τους Καθολικούς έχει μετατρέψει το Μπελφάστ σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ παραστρατιωτικές ομάδες και των δύο πλευρών, συμμορίες, μυστικοί πράκτορες και η εμπλοκή της "μαμάς" Αγγλίας κάνουν την κατάσταση να θυμίζει ένα ναρκοπέδιο εν εξελίξει. 











Εκεί θα βρεθεί μόνος του και τραυματισμένος μετά από μια συμπλοκή του Βρετανικού στρατού με τους πολίτες του Μπέλφαστ, ξεχασμένος από την ομάδα του, ένας νεαρός Άγγλος στρατιώτης για να περάσει μια εφιαλτική νύχτα που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν το τέλος της θα τον βρει ζωντανό.


Σκηνοθεσία: Yann Demange

Σενάριο: Gregory Burke

Ηθοποιοί: Jack O'Connell, Sam Reid, Sean Harris, Charlie Murphy, Paul Anderson

Κατηγορία: Historical Action Film

Διακρίσεις: Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής, Ειδική Μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου (2014), Επίσημη συμμετοχή τμήμα Discovery στο Διεθνές ΦΕστιβάλ Τορόντο (2014), Χρυσή Αθήνα 20ο Φεστιβάλ Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2014).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required