10 Οκτ 2015

Επίσκεψη Κινέζων, υψηλόβαθμων στελεχών της επαρχίας Σαανσί, στη Σάμο

Ο Πήλινος Στρατός - Σημαντικό αξιοθέατο του Σαανσί



Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νοτιότερο τμήμα της, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, υποδέχεται αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών από την διοίκηση της επαρχίας Σαανσί (Shaanxi) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την Κυριακή 11/10 και τα Δευτέρα 12/10. 










Σκοπός της επίσκεψης, που αποτελεί το αποτέλεσμα της προετοιμασίας σε προηγούμενη φάση, είναι η γνωριμία με την Περιφέρεια και τη Σάμο - μοναδικό τόπο επίσκεψης της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα- με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας για τουριστική συνεργασία και της εμπορικής συνεργασίας για τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα, κρασί και λάδι, που παράγονται στον τόπο μας.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, και συγκεκριμένα τη Κυριακή 11/10, θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του νησιού ενώ το βράδυ η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου προς τιμήν της αντιπροσωπείας, θα παραθέσει δείπνο στο Πυθαγόρειο.


Τη Δευτέρα στις 09:00, στο Μουσείο Οίνου της ΕΟΣΣ, θα γίνει παρουσίαση από τα στελέχη και τη διοίκηση του Συνεταιρισμού των Σαμιώτικων κρασιών.

Στη συνέχεια, στις 10:00 θα γίνει σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, όπου παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας. Καλογήρου καθώς και των τουριστικών και παραγωγικών φορέων, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του τόπου μας αλλά και διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας και θα συμφωνηθούν τα επόμενα βήματα.


Στις 12:00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου.




Επαρχία ΣΑΑΝΣΙ : Γενικές Πληροφορίες

Επαρχία Σαανσί (Shaanxi = Γη δυτικά του Σαν)








Γεωγραφικές Συντεταγμένες : 35°36′N 108°24′E Έκταση : 205,800 km2 - 11η Μεγαλύτερη Επαρχία της Κίνας


Πληθυσμός : 37.327.378 στην απογραφή του 2010 - 16ος Υψηλότερος στην Κίνα


Πρωτεύουσα : Σιάν (Xian) με πληθυσμό 6.500.000 Διοικητική Δομή : 10 Περιφέρειες, 107 Διοικητικές Περιοχές - Νομοί, 1745 Αστικές Περιοχές


ΑΕΠ Επαρχίας (2014) : US$ 288 δισεκατομμύρια - 17ο Υψηλότερο στην Κίνα


Κατά Κεφαλή Εισόδημα Σαανσί : US$ 7,658 - 15ο Υψηλότερο στην Κίνα


Η επαρχία Σαανσί θεωρείται μία από τις κοιτίδες του Κινεζικού πολιτισμού αφού από τον 11ο π.Χ αιώνα και για περίοδο 1.180 ετών 13 Αυτοκρατορικές Δυναστείες διατηρούσαν τις Πρωτεύουσές τους εκεί.
Σημαντικότερο αξιοθέατο στο Σαανσί είναι ο Πήλινος Στρατός του 3ου πΧ αιώνα ενώ μεγάλης σπουδαιότητας είναι και τα ερείπια του νεολιθικού χωριού Μπαν Πό της 6ης χιλιετίας π.Χ.


Στον πολιτιστικό τομέα, η κινέζικη Όπερα του Σαανσί θεωρείται "πρόγονος" της Κινέζικης Παραδοσιακής Όπερας ενώ το Θέατρο Σκιών στην Κίνα έχει εδώ και 2.000 χρόνια τις ρίζες του στο Σαανσί.


Η οικονομία της επαρχίας Σαανσί στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή Λιγνήτη, Φυσικού Αερίου και Αργού Πετρελαίου ενώ ιδιαιτέρας οικονομικής σημασίας είναι η Αεροπορική και Αεροδιαστημική Βιομηχανία που παράγει περισσότερο από το 50% των Υλικών και Εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται από τις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες.


Το Σαανσί αποτελεί το Ακαδημαϊκό Κέντρο της Δυτικής Κίνας αφού εκεί έχουν την έδρα τους αρκετά από τα σημαντικότερα Πενεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required