7 Οκτ 2015

Ανοιχτής δομής το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Σάμου - Επιστολή διαμαρτυρίας από τον Αντιπεριφερειάρχη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την μετατροπή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής από κλειστή σε ανοιχτή δομή, απέστειλε άμεσα την κάτωθι επιστολή προς τους Αναπληρωτές Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση από την κεντρική κυβέρνηση.








«Κύριε Υπουργέ,


η αδυναμία της Κεντρικής Διοίκησης να βρει πόρους αλλά και τρόπο διάθεσης τους για τη διατροφή των μεταναστών στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής είναι μια πραγματικότητα που ζήσαμε και αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Στρατός, Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, ιδιώτες και εθελοντές κλήθηκαν να συνδράμουν και το έπραξαν αδιαλείπτως από τους πολύ περιορισμένους πόρους  τους.Πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι από χθες, 05/10/15, διεκόπη η διανομή φαγητού στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, εκεί που μέχρι σήμερα κρατούνταν όλοι οι μετανάστες  - δηλαδή όλες οι εθνικότητες εκτός των Σύριων που θεωρούνται πρόσφυγες- λόγω αδυναμίας της Κεντρικής Διοίκησης να βρει τρόπο συνέχισής της. Έτσι, όπως ενημερωτικά μας ανακοινώθηκε, «αποφασίστηκε να γίνει το κέντρο ανοιχτή δομή». Δηλαδή με απλά λόγια ένας… ξενώνας.


Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή ιδιαίτερα αρνητική και ανησυχητική και πιστεύουμε ότι πρέπει το Κέντρο να συνεχίσει να λειτουργεί ως κλειστή δομή - χώρος φύλαξης- δεδομένου ότι εκτός των άλλων για τις αναφερόμενες εθνικότητες η καταγραφή - αντίθετα με τους Σύριους που γίνεται αυθημερόν- διαρκεί αρκετές μέρες. Η τεράστια προσπάθεια που έγινε από όλους ώστε το νησί μας, παρά την κατά 700% αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων, να διαχειριστεί το πρόβλημα χωρίς σοβαρές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή μπορεί  τώρα να τεθεί σε κίνδυνο.


Καλούμε άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία να βρουν λύση στο πρόβλημα της σίτισης και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής που λειτουργεί στη Σάμο σε «ανοιχτή  δομή». Με εκτίμηση


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου


Νικόλαος Κατρακάζος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required