14 Φεβ 2016

Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικού-Τουρισμού – Στην Αθήνα οι επόμενες συναντήσεις

Αριστερά και δεξιά οι κ.κ. Σεβαστάκης και Κατρακάζος

 

Παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκη αλλά απουσία του δημάρχου κ. Αγγελόπουλου συζήτησαν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για Μεταναστευτικό και Τουρισμό, τις επόμενες κινήσεις. Ήδη, με έγγραφό της  που παρέδωσε στον βουλευτή, η Επιτροπή αναφέρεται μεταξύ άλλων και σε σειρά αντισταθμιστικών μέτρων που θα πρέπει να προχωρήσουν ώστε να αντιμετωπισθεί η πτωτική τάση που απειλεί σοβαρά την τουριστική κίνηση στο νησί και κατ’ επέκταση ολόκληρη την οικονομία του. 






Εκ των μελών της Επιτροπής οι κ.κ. Κ. Κυριαζής, Δ. Κασμιρλής και Α. Γρυδάκης

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου και αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κατρακάζος, τοποθετήθηκε επί των πρόσφατων εξελίξεων ενώ αναπτύχθηκε διάλογος με τους παρευρισκόμενους που εκδήλωσαν έντονους προβληματισμούς περιγράφοντας τις δυσκολίες που ήδη κάνουν την εμφάνισή τους με την επερχόμενη λειτουργία του Hot Spot στην πόλη της Σάμου. 








Την μεθεπόμενη εβδομάδα, κατόπιν συνεννόησης με τον βουλευτή, θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη (υπεύθυνο για τη δημιουργία των 5 Hot Spots που θα λειτουργήσουν ή ήδη λειτουργούν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο), την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Κουντουρά και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη για θέματα όπως η μη εφαρμογή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ την άνοιξη, κάτι που φαίνεται, αρχικά, να έχει κερδηθεί λόγω μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required