27 Απρ 2016

Ο Μανόλης Παναγιώτου μεταξύ των 63 αριστούχων μαθητών που βράβευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας



Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Απριλίου, στην Παλαιά Βουλή, η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου κάθε νομού, από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιέρωσε από το 2003 η Eurobank. Από τη Σάμο, βραβεύτηκε ο αριστούχος με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Β. Αιγαίο, φοιτητής πλέον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μανόλης Παναγιώτου.




Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας. Η σχολική περίοδος 2014-2015 ανέδειξε 63 νέες και νέους, σπουδαστές και φοιτητές σήμερα.


Από την τελετή βράβευσης, ο Μ. Παναγιώτου αριστερά με το θαλασσί πουκάμισο

Στα 13 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα 14.850 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας.


Η βράβευση των 63 αριστούχων έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Νικόλαο Καραμούζη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία. Ο κ. Καραμούζης μάλιστα προανήγγειλε την πρόθεση της Τράπεζας να δημιουργήσει έναν ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό φορέα χρηματοδότησης εκατοντάδων υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές αρίστων φοιτητών που δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους.


Ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, απευθυνόμενος στους αριστούχους, ανέφερε ότι«σήμερα επιβραβεύονται οι προσπάθειες των σχολικών σας χρόνων σε μια εποχή που η Ελλάδα αιμορραγεί χάνοντας τη μεγαλύτερη επένδυσή της στο μέλλον, τις χιλιάδες των νέων επιστημόνων της, στο εξωτερικό. Η δική σας πρόκληση; Να καταφέρετε όσα εμείς, οι μεγαλύτεροί σας, δεν πετύχαμε ώστε να κατακτήσει η πατρίδα μας στη σκηνή της επιστήμης και των γραμμάτων τη θέση που της αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required