27 Απρ 2016

Στη Νορβηγία το σαμιακό παράρτημα της ΕΟΔ - Εκπαίδευση σε θαλάσσια διάσωση


Άλλη μία σπουδαία εμπειρία εκπαίδευσης σε διαδικασίες θαλάσσιας διάσωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 14 μέλη-εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Νορβηγία, από την οργάνωση Norwegian Society for Sea Rescue (Redningsselskapet, RS), με την οποία είναι αδελφοποιημένη η ΕΟΔ.Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης που παρακολούθησαν μέλη της ΕΟΔ – ο πρώτος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2015 – με θεματικές ενότητες αναφορικά με διαδικασίες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, χειρισμό σκάφους και Α’ Βοήθειες. Στην αποστολή συμμετείχαν μέλη της ΕΟΔ από την Μεσσηνία, την Αχαΐα, την Κω, την Κέρκυρα, τη Σάμο και την Λέσβο, ενώ το γκρουπ των εκπαιδευομένων συνόδευσε στο Όσλο ο Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, Νίκος Πρίπορας.




Η εκπαίδευση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Norwegian Society for Sea Rescue και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ΕΟΔ με διασωστικά σκάφη, εξοπλισμό και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει ήδη προχωρήσει στην κατασκευή ενός διασωστικού σκάφους, το οποίο θα ξεκινήσει να επιχειρεί στη Λέσβο από τις αρχές του Ιουνίου. Στο πλαίσιο, επίσης, της ίδιας χρηματοδότησης η ΕΟΔ έχει εξασφαλίσει σημαντικό διασωστικό εξοπλισμό και εξοπλισμό Α’ Βοηθειών.

Η στενή και διαρκής συνεργασία της Νορβηγικής RS με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει δώσει την ευκαιρία στην ΕΟΔ να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή της ικανότητα στη θάλασσα, καθιστώντας την έτοιμη να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαιτητικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο.
Video από την εκπαίδευση: https://www.facebook.com/Redningsselskapet/?fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required