27 Απρ 2016

Οργισμένη ανοικτή επιστολή - απάντηση στον υπουργό Εργασίας (ηχητικό)

Ανοικτή επιστολή - απάντηση σε δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, είχαμε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο υπουργός σε τηλεοπτική του εμφάνιση. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή και ακούστε τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του διευθυντή του "Σαμιακού Βήματος" Μάνο Στεφανάκη, στο ράδιο "Αρμονία" (21 Απριλίου), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κολλάρος. Να σημειωθεί ότι η αποχή των δικηγόρων, λόγω ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζεται μέχρι τις 7 Μαΐου.









ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο : ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Κατρούγκαλο Γεώργιο
                                   ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Κύριε Υπουργέ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή  δηλώσατε ότι  «θα τα πάρουμε απ’ όσους φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα σαν εμένα».
Κρίμα είστε και ο ίδιος Δικηγόρος και θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η γραβάτα είναι ένδυμα που υποδηλώνει σεβασμό στο Δικαστήριο και δεν έχει καμία συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση του καθ’ ενός.
Είναι απορίας άξιο, πώς δεν αντιλαμβάνεσθε, ότι χιλιάδες συνάδελφοί σας λόγω της οικονομικής κρίσης που εδώ και επτά περίπου χρόνια μαστίζει τη χώρα  αλλά και των των νομοθετικών πρωτοβουλιών σας έχουν φτάσει σε απόγνωση αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες, αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκα των γραφείων τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ακόμη και τις υποχρεώσεις που αφορούν τις οικογένειές τους.
Η δήλωση σας ότι θα τα πάρετε από όσους φοράνε γραβάτα, όπως άλλωστε και η παλαιότερη για «το κίνημα της γραβάτας» αποτελεί άνανδρη και απροκάλυπτη επίθεση στο δικηγορικό σώμα αφού   γνωρίζετε ότι όλοι οι δικηγόροι φορούν γραβάτες.
 Είναι πασιφανές ότι μας κοροϊδεύετε , ότι στερείστε παιδείας και έχετε έλλειψη σεβασμού στο δικηγορικό κίνημα και στους αγώνες του.
Αν και έχετε εσείς και οι προκάτοχοι σας οδηγήσει τον κλάδο μας σε απόγνωση , εξαθλίωση και  καταστροφή θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ποτέ  δεν θα συναινέσουμε στο τέλος μας που προδιαγράφεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε σθεναρά και εντατικά ακόμη και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους προκειμένου να διαφυλάξουμε το δικηγορικό επάγγελμα και την ζωή μας.
Θα επιβιώσουμε γιατί αυτοί που κάνουν δίκαιους και έντιμους αγώνες επιβιώνουν. Εσείς όμως Θα μείνετε στην ιστορία ως δολοφόνος των Δικηγόρων και της Δημοκρατίας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required