27 Απρ 2016

Ν.Δ. - ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου: "Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο"


Ανακοίνωση σχετική με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των συνεταιρισμών και την πιθανότητα κατάργησης της αναγκαστικότητας, εξέδωσε η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου της Νέας Δημοκρατίας. Το κείμενο έχει ως εξής: "Αφού με το Νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό «εξαφανίζουν» ό,τι απέμεινε όρθιο από τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τώρα θέλουν να βάλουν «ταφόπλακα» και στον πρωτογενή τομέα. 




Μετά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το κρασί, στο Νομοσχέδιο «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» ανοίγουν την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Δίνουν δηλαδή την χαριστική βολή στους αμπελουργούς της Σάμου.


Η ΝΟΔΕ είχε και έχει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα και την επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως: Ζητούμε την απόσυρση του άρθρου 32 που δίνει το δικαίωμα στην Κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή, να μετατρέψει τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς σε κανονικούς και μάλιστα χωρίς καμία διαβούλευση. Αντί να προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, οφείλουν να σκύψουν πάνω στον αγροτικό κόσμο και τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και να συνδράμουν τους αγρότες στην βελτίωση της παραγωγής και στην ανταγωνιστικότητα των μοναδικών μας προϊόντων όπως είναι και τα κρασιά της Σάμου. Αντ` αυτού «εξαφανίζουν» τον αγροτικό τομέα με συνοπτικές διαδικασίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required