27 Μαΐ 2016

Σουηδοί και Γερμανοί διασώστες δυσφημούν τη Σάμο στα ξένα ΜΜΕ


Συνεχίζεται δυστυχώς η δυσφήμιση της Σάμου στο εξωτερικό με συνεχή δημοσιεύματα και εκπομπές που δραματοποιούν και διαστρεβλώνουν την κατάσταση του μεταναστευτικού στο νησί μας . Αρωγοί ή ακόμα και τροφοδότες των δημοσιευμάτων τα πληρώματα των ξένων σωστικών πλοίων στο λιμάνι του Βαθιού !

 


Την ίδια στιγμή που ο τουρισμός της Σάμου βουλιάζει λόγω των εικόνων της περσυνής ανεξέλεγκτης  μετανάστευσης που έκαναν τον γύρο του κόσμου και ενώ όλοι συμφωνούν ότι μόνο καλά νέα για το νησί μας μπορούν να ανατρέψουν την δραματική κατάσταση , κάποιοι φροντίζουν να μην αφήσουν τη Σάμο να ξεπεράσει την κρίση . Δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να εμφανίζουν το νησί μας σαν επίκεντρο μεταναστευτικής κρίσης και να καταστρέφουν τις προσπάθειες των τουριστικών επιχειρηματιών για τουριστική ανάκαμψη  

 


Πρόσφατα παραδείγματα , κορυφή του παγόβουνου της παραπληροφόρησης :

 


Πριν ελάχιστες ημέρες εμφανίστηκαν στο ORF ( ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια / ραδιόφωνα της Αυστρίας ) οι διασώστες των σουηδικών πλοίων που ελλιμενίζονται στο Βαθύ και παρουσίασαν μία δραματοποιημένη εικόνα της Σάμου που καμία σχέση δεν έχει με την φετινή πραγματικότητα . Όπως λοιπόν ενημερώνουν μεταξύ άλλων τους Αυστριακούς ενδιαφερόμενους  οι Mikael,  Tobias και Mats, το πλήρωμα δηλαδή του σουηδικού πλοίου που επισκέπτεται ο δημοσιογράφος , οι ίδιοι οι Σαμιώτες ονομάζουμε το τμήμα της ακτογραμμής που βγαίνουν οι μετανάστες «ακτές του Θανάτου» και συνεχίζουν ξεναγώντας τους δημοσιογράφους σε παραλίες μας που είναι γεμάτες με σωσίβια. Μάλιστα για να μην υπάρχει θετική αμφιβολία ο Tobias ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τα σωσίβια είναι πολύ πρόσφατα αφού πριν μερικές μέρες δεν ήταν εκεί . Ο Mikael μάλιστα επισυνάπτει και φωτογραφίες του από τις παραλίες μας με τα σωσίβια γιατί προφανώς μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις .  


Να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν οι ίδιοι σουηδοί έχουν αναρτήσει σειρά από φιλμάκια στο internet ή έχουν δώσει υλικό σε διάφορα μέσα ενημέρωσης όλης της Ευρώπης , υλικό από το οποίο δεν λείπει ακόμα και η μεταφορά πτωμάτων .


Τα σουηδικά πλοία βρίσκονται στη Σάμο με την ευγενική χορηγία των ….. εφημερίδων Aftonbladet και  Svenska Dagbladet και προφανώς ξεπληρώνουν με ειδήσεις στους σπόνσορες , συνεχή δυσφήμιση της Σάμου .

 


Αλλά και οι Γερμανοί αστυνομικοί που επίσης ελλιμενίζονται στο λιμάνι της πρωτεύουσας ενημερώνουν πριν λίγες ημέρες στο ZDF , ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της Γερμανίας , για τις δυσκολίες τους .  Πλάνα στην νύχτα, μετανάστες στο νερό , μάνα να χάνει το παιδί της , πνιγμένοι …. Πέντε λεπτά πλαισιωμένα και με πλάνα από το hotspot Σάμου από το οποίο απέδρασαν σύμφωνα με το κανάλι , ασαφές πότε, εκατοντάδες μετανάστες και έκαναν πορεία στην πόλη  . Το ρεπορτάζ τελειώνει με το γερμανικό πλοίο να πλέει περήφανο στο Βαθύ χωρίς καμία αναφορά του κατά τα άλλα λαλίστατου πληρώματος του ή έστω του καναλιού ότι τα όσα παρουσιάζονται αφορούν περιόδους πριν από τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας και όχι την σημερινή Σάμο . Η εικόνα που μένει είναι ότι τα συμβάντα γίνονται τις τελευταίες ημέρες .


Τα γερμανικά πλοία προέρχονται από την Βόρεια Θάλασσα και από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε δεν χάνουν ευκαιρία να ενημερώνουν εφημερίδες της Β. Γερμανίας για τον κάθε μετανάστη που «σώζουν» θυμίζοντας σε όσους αναγνώστες το έχουν ξεχάσει , ότι στη Σάμο έχουμε συνεχή ασταμάτητη ροή μεταναστών . 

 


Δυστυχώς είναι πια ξεκάθαρο ότι η απουσία οργανωμένου κράτους και η έλλειψη οποιοδήποτε ελέγχου στην πληροφορία που μεταδίδεται από τη Σάμο και τα άλλα πληγέντα νησιά μας , αφήνει τον κάθε φιλοξενούμε στο νησί μας , γιατί φιλοξενούμενοι είναι όλοι στη Σάμο , να διαδίδει ότι είδησή ή φήμη επιθυμεί με αδιαφανή πολλές φορές ελατήρια και για ίδιο όφελος . Την προσπάθεια όμως κάποιων να συγκεντρώσουν εύσημα και επιδοτήσεις και έσοδα την πληρώνει η σαμιώτικη οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό .  

 


Δεν πρόκειται να υπάρξει σοβαρή ανάκαμψη τουριστική όσο το νησί ταυτίζεται ακόμα και σήμερα με εικόνες άναρχης μετανάστευσης . 

 

(από το Σαμιακον Βημα που κυκλοφορεί στα περίπτερα) 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα και γίνεται ακόμη σοβαρότερο όσο δεν περνούν θέση οι επίσημοι φορείς πχ Δήμος Σάμου , επίσημο κράτος Λυμεναρχείο Σάμου , περιφέρεια Περιφεριάρχης για να γίνει μια επίσημη έγκαιρη και έγκυρη και σοβαρή διάψευση για τις παραπάνω βλακίες από τους Σουηδούς και Γερμανούς , οι οποίοι είναι παραπάνω από προφανές ... ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ και δουλεύουν για λογαριασμό κάποιων άλλων τουριστικών προορισμών ! ! !
Κ.Ι.ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required