30 Ιουν 2016

10:37 μ.μ. – Έξω από τη μπούκα του λιμένος Καρλοβάσου το «Μυτιλήνη»


Φωτό: Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Τελικά η διαδικασία απομάκρυνσης του πλοίου «Μυτιλήνη» ξεκίνησε σήμερα στις 9 μ.μ. για να δουν, όσοι βρέθηκαν στον νέο λιμένα Καρλοβάσου απόψε το βράδυ, το πλοίο να βρίσκεται στις 10:37 μ.μ. στην μπούκα του λιμανιού με τους φωτεινούς σηματοδότες. Νωρίτερα είχε ξεκινήσει η αργή διαδικασία ανέλκυσης της άγκυρας που δεν χρειάστηκε την επέμβαση δύτη. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και όλα πήγαν καλά, μας είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ελισσαίος Μαυρατζώτης, προσθέτοντας πως τα δύο ρυμουλκά θα οδηγήσουν το πλοίο στο λιμάνι της Ελευσίνας. Τέλος καλό, όλα καλά για το σήριαλ του πλοίου “Μυτιλήνη”. Ο Δήμος Σάμου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.






Λίγο μετά τις 9 μ.μ. και έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης


Φωτογραφίες: Απόστολος Τσιώλης


«Επιτέλους, μετά τις άοκνες προσπάθειες του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η ρυμούλκηση του πλοίου ΜΥΤΙΛΗΝΗ καθίσταται δυνατή και το Καρλόβασι θα λυτρωθεί. Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα μέχρι και σήμερα, κατέβαλε συστηματικά κάθε δυνατή προσπάθεια για να κινήσει τα τελματωμένα νερά που έκαναν αυτή την υπόθεση να χρονίζει.









Φωτό: Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ότι θα εξασφάλιζε την άμεση ρυμούλκηση του πλοίου παρόλα αυτά τίποτα δεν προχωρούσε. Η δημοσίευση για τον πλειστηριασμό του πλοίου, που μεθοδικά, με διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου και με ίδιους πόρους ετοιμάσαμε από κοινού με το Λιμενικό Ταμείο λειτούργησε ως καταλύτης για την ενεργοποίηση της ΝΕΛ αλλά και των κρατικών φορέων.
Τώρα που η ρυμούλκηση του ΜΥΤΙΛΗΝΗ καθίσταται εφικτή, η Δημοτική Αρχή αισθάνεται δικαιωμένη στις προσπάθειες που κατέβαλε για να απαλλαγεί το Καρλόβασι από αυτό το μεγάλο αγκάθι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή κατάληξη αυτού του δύσκολου εγχειρήματος (στο Λιμεναρχείο, στα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στους Νομικούς καθώς και σε όλους του Δημότες Καρλοβάσου για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπομονής που επέδειξαν).»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required