23 Ιουν 2016

Κάλεσμα σε συμβολικό αποκλεισμό ΔΟΥ & ΙΚΑ Σάμου - Παρασκευή 24/6 11:00-13:00

Ο Εμπορικός Σύλλογος με 10 ακόμη φορείς κινητοποιούνται για το προσφυγικό

Καλούμε όλους τους Σαμιώτες σε συμβολικό αποκλεισμό
της Δ Ο Υ Σάμου και του ΙΚΑ
Παρασκευή 24.06 11:00 με 13:00. Απαιτούμε:
1) Την άμεση μεταφορά όλων των εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων που έχουν συμπληρώσει 25 μέρες παραμονής και κυκλοφορούν ελεύθεροι, σε κατάλληλες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι να γίνει δυνατή η εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλει. Το νησί μας δεν θα αντέξει την συνέχιση της σημερινής κατάστασης που δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία και τον τουρισμό. Όχι στα σχέδια που εφαρμόζονται στη πράξη για σταδιακή μετατροπή του νησιού σε μόνιμο καταυλισμό μεταναστών.






2) Διαχωρισμό του hot spot σε δύο τμήματα , κλειστό και ανοιχτό, να γίνει διαχωρισμός των πραγματικών προσφύγων που έχουν ανάγκη από τους μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο.

3) Το υφιστάμενο κέντρο και μόνο να χρησιμοποιείται για την περίπτωση νέων αφίξεων μεταναστών . Να απαγορευτούν και να σταματήσουν άμεσα αυθαίρετες ενέργειες ΜΚΟ για «ιδιωτικά καταφύγια» δηλ. ιδιωτικά hot spot σε διάφορα μέρη του νησιού, χωρίς καν να ερωτάται η τοπική αυτοδιοίκηση μας. Να μην γίνει κανένα νέο hot spot ή ιδιωτικό camp πουθενά στο νησί μας.

 
4) Να ελεγχτούν όλες οι ΜΚΟ και να απομακρυνθούν από το νησί μας όσες με τις ενέργειές τους δημιουργούν προβλήματα στη τοπική κοινωνία και οικονομία και δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια.


5) Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της προχωρώντας σε συγκεκριμένα μέτρα που άμεσα θα ανακουφίσουν την τοπική οικονομία. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ωραίους λόγους στα συνέδρια αλλά με αποφάσεις που έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα. Απαιτούμε , φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για όσο καιρό διαρκεί η κρίση , διευθέτηση με ευνοϊκούς όρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επαγγελματιών και εμπόρων προς Δημόσιο και Τράπεζες . Να γίνει ιδιαίτερη τουριστική προβολή του νησιού μας για φέτος και το 2017 και να επιδοτηθούν οι συγκοινωνίες μας για να τονωθεί η κίνηση. Να εκπονηθεί ειδικό σχέδιο ανάπτυξης για τη Σάμο!



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΜΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΥ

Ε.Τ.Ε.Μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required