26 Ιουν 2016

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για το μεταναστευτικό

Με διάθεση για ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για το μεταναστευτικό. Στην εκδήλωση μίλησαν αρχικά οι πρόεδροι του δικηγορικού Συλλόγου, του εμπορικού συλλόγου, των τουριστικών γραφείων και μετά ο δήμαρχος Σάμου και ο αντιπεριφερειάρχης. 

Όλοι κινήθηκαν σε ενωτικό πλαίσιο, ρίχνοντας βολές και στην Κυβέρνηση για την ανυπαρξία της και τη μέχρι σήμερα πολιτική της όσο αφορά το μεταναστευτικό στη Σάμο. 


Ακολούθησαν τοποθετήσεις και των συμμετεχόντων πολιτών που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη συσσώρευση των μεταναστών στο νησί μας, κυρίως όσο αφορά θέματα ασφάλειας, πολλές φορές μάλιστα σε ατμόσφαιρα έντασης που λίγο έλειψε να δυναμιτίζει το αρχικό καλο κλίμα. 

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του βουλευτή του νομού, κάτι που προκάλεσε τα δυσμενή σχόλια όλων των παρευρισκόμενων, που με δελτίο τύπου ενημέρωσε λίγη μόλις ώρα πριν τη συγκέντρωση πως δεν θα παραβρεθεί. «Αγαπητοί φίλοι ενώ είχα προγραμματίσει και σε συνεννόηση με την ηγεσία του εμπορικού συλλόγου Σάμου να είμαι παρών στην σημερινή σας συζήτηση, εκτάκτως οι βουλευτές, έπρεπε να είμαστε παρόντες στις εργασίες της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το Σ/Κ, και υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων που σχετίζονται με το Brexit. Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που πιθανόν θα πυροδοτήσει αλλαγές στο τρόπο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και την κατεύθυνση των συμφωνημένων μέτρων. Θεωρώντας όμως ότι μετά τις αρκετές συναντήσεις μου που έχουν προηγηθεί με αρκετούς από τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, έχουν αρχίσει να αποκρυσταλλώνονται αναπτυξιακές ιδέες και προτάσεις, σας ζητώ να μου τις κοινοποιήσετε συγκεντρωτικά και ιεραρχημένα, ώστε να τις προωθήσω στην κυβέρνηση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο τέλος της συγκέντρωσης αποφασίστηκε οι φορείς του νησιού να μεταβούν άμεσα στην Αθήνα, να συναντήσουν τον αρμόδιο υπουργό για να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματά τους πριν αποφασίσουν περισσότερες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required