12 Ιουλ 2016

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου για την πυρκαγιά της 8ης Ιουλίου

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"


Ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ότι την 08-07-2016 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 15:15΄ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε δασική έκταση στη περιοχή ''Φλόκα'' πλησίον του σκουπιδότοπου του Δήμου Σάμου. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση τριών (3) χιλιάδων στρεμμάτων και αγροτική έκταση δύο (2) χιλιάδων στρεμμάτων περίπου. 
Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με τριάντα (30) υπαλλήλους της Π.Υ. Σάμου, εξήντα (60) υπαλλήλους Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Πεζοπόρα τμήματα με σαράντα τέσσερα (44) άτομα της 2ης ΕΜΑΚ, είκοσι (20) ατόμων της 1ης ΕΜΑΚ, δέκα (10) ατόμων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είκοσι έξι (26) ατόμων της Π.Υ. Σάμου, δεκατρία (13) Πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Σάμου, δεκαπέντε (15) Πυροσβεστικά οχήματα Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, πενήντα (50) εθελοντές Πυροσβέστες και είκοσι (20) εθελοντικά Πυροσβεστικά οχήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου, δύο (2) βυτιοφόρα οχήματα του Δήμου Σάμου, τρία (3) χωματουργικά μηχανήματα, τέσσερα (4) οχήματα μεταφοράς προσωπικού της 79 ΑΔΤΕ, δύο (2) οχήματα μεταφοράς προσωπικού του Δήμου Σάμου, δύο (2) CANANDAIR 415 CL τέσσερα (4) CANANDAIR 415 CL και οκτώ (8) ελικόπτερα διαφόρων τύπων.
Για το παραπάνω συμβάν ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου.
Το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας διεξάγει προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.  


Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"


Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνισε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Σερεντέλλος.
Στο συμβάν συμμετείχε ενεργά η 79 ΑΔΤΕ, η ΕΛ.ΑΣ η οποία μερίμνησε για την ασφαλή κίνηση όλων των εμπλεκόμενων οχημάτων στον τόπο της πυρκαγιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μέσω του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Κατρακάζο και του κου Γεώργιου Στάντζου, ενώ τον Δήμο Σάμου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κος Παρασκευάς Παπαγεωργίου καθώς και οι υπεύθυνοι του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κος Γεώργιος Μανωλιός και Εμμανουήλ Χρήστου. Επίσης υπήρξε συνδρομή της Ε.Ο.Δ. Παραρτήματος Σάμου και συνδρομή στην διοικητική μέριμνα από τον Δήμο Σάμου και Ερυθρό Σταυρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required