19 Ιουλ 2016

Ούτε Αβραμόπουλος, ούτε Μουζάλας – Ακόμη τους... περιμένουμε!

Φωτό αρχείου

Στις εξελίξεις των ημερών αποδίδεται η ακύρωση της επίσκεψης που θα πραγματοποιούσαν οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Γιάννης Μουζάλας, σήμερα Τρίτη 19 Ιουλίου. Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν θα επισκεφθεί τη Σάμο, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί λόγω των εξελίξεων μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ανέβαλε την επίσκεψή του στο νησί μας λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία αφού εκφράζονται φόβοι για το πιθανό «σπάσιμο» της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, που αν συμβεί ίσως να σημάνει και πάλι την κατά χιλιάδες εισροή μεταναστών-προσφύγων στα νησιά μας.




Στη σύσκεψη όμως των φορέων της Σάμου με τον κ. Μουζάλα, στις 11 Ιουλίου στην Αθήνα, ο ίδιος ανέφερε την κάθοδό του στο νησί για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το υπουργείο δεν συζητά την απαίτηση των Σαμιωτών να μεταφέρει μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, ούτε καν εκείνοι που σύμφωνα με το νόμο απελευθερώνονται και κυκλοφορούν ελεύθεροι στο νησί μας μετά από 25 μέρες παραμονής στο hot spot. Μάλιστα, για να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις των παρισταμένων στη σύσκεψη, δηλώθηκε από τα υπουργικά χείλη ότι έτσι προβλέπεται από τον νόμο και τις συμφωνίες, χωρίς όμως να παρουσιαστεί ο σχετικός νόμος, τον οποίο επιφυλάχθηκε να αποστείλει ο κ. Μουζάλας τις επόμενες ημέρες προς ενημέρωση. Τον αναμένουμε και αυτόν!

Να σημειώσουμε επίσης και τα σχέδια του υπουργείου που αποκαλύφθηκαν και προβλέπουν μέχρι και... 4 νέες δομές σε όλη τη Σάμο!
Το πόσο ενδιαφέρονται για τη Σάμο και την οικονομική της κατάσταση, μετά την κατρακύλα της τουριστικής κίνησης, φαίνεται από τις ενέργειές τους. Αν η αναβολή της επίσκεψης μετατραπεί σε ματαίωση, θα υπάρξει νέα συνάντηση των φορέων για να καθορίσουν τη στάση τους από εδώ και πέρα. Τα προβλήματα της Σάμου τρέχουν καθημερινά και δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required